In oktober komt de Amerikaanse alternatieve rockband Pixies, bekend van hits als ‘Where Is My Mind’ en ‘Monkey Gone To Heaven’, naar Tivoli Vredenburg en 013 Poppodium. De band rondom zanger en gitarist Black Francis wordt door vele gezien als een van de meest invloedrijke bands uit de jaren ’80, en stond in 2015 nog in een uitverkochte AFAS live.

Genoemd en geroemd door zowel David Bowie als Kurt Cobain, stond Pixies eind jaren 80 aan de wieg van de opmars van frisse, hardere muziekstromen als grunge en indierock met inmiddels classic albums als ‘Surfer Rosa’ en ‘Doolittle’. De groep vormde met hun iconische geluid een grote inspiratiebron voor bands als Nirvana, Pearl Jam en Radiohead, maar besloot begin jaren ’90 uit elkaar te gaan. De reünie die een decennium later volgde bracht de band al eerder naar festivals als Lowlands en Pinkpop, met in 2014 een fenomenale headlineshow op Best Kept Secret.

In september 2019 brengt de band een gloednieuw album uit, het tweede album van de band sinds het aantreden van Paz Lenchantin als vaste bassist, en het achtste studioalbum van Pixies in totaal. Diezelfde maand start de band een wereldtour, waarbij ze geen setlist voorbereiden maar iedere avond bepalen welke nummers uit hun carrière het beste passen bij de sfeer in de zaal.

De ticketverkoop start op vrijdag 5 april om 11:00 uur via Ticketmaster.

Deel: