Een uitverkochte Ziggo Dome heeft Onika Tanya Maraj nog niet op haar naam gehad, maar toch staan de optredens van alter ego Nicki Minaj altijd garant voor een dikke show. Het is geen geheim dat ze het grootste gedeelte van haar concerten niet live zingt, maar daar zal later niemand over lopen bitchen. De enorme Ziggo Dome was voor deze gelegenheid voor ruim de helft “afgerokt” met zwarte doeken zodat het in eerste instantie leek of je de AFAS Live binnen wandelde.

Amsterdam, PC Hooftstraat deze middag: Nicki Minaj en Rihanna zouden samen een geheime shopping-sessie hebben ingepland, aldus een uitgelekt beveiligingsplan. Zelfs De Telegraaf stond klaar met een cameraploeg om te concluderen dat het waarschijnlijk niet om de dames in kwestie ging. Een afleidingsmanoeuvre die ongetwijfeld op YouTube belandt. Als dit “fake” optreden maar geen voorbode is voor het concert later die avond.

Hofnar
Daar het concert pas tegen 21:45 uur zou beginnen, was er vanaf 19:30 een keuze van bijzondere voorprogramma’s. Josylvio is vooral bij de jeugd bekend via diverse samenwerkingen en YouTube terwijl de ouders hem herkennen als de laffe opgever van Expeditie Robinson. De dame die daarna spontaan geprogrammeerd stond is nog steeds bij iedereen de grote onbekende. Het echte voorprogramma was Juice WRLD en daar hoeven we niet te veel woorden aan vuil te maken. Al helemaal niet door de hofnar MikeP die een hele vervelende DJ bleek die vooral zichzelf graag wilde horen.

Queen
De titel van haar laatste album was tevens de start van een koninklijke parade langs de muzikale carrière van Nicki Minaj. De opener ‘Majesty’ was daarmee een logisch inkoppertje. Met veel pracht en praal trakteerde ‘Queen Minaj’ haar onderdanen op een spectaculaire opening op een reusachtige eenhoorn. Zowaar stond haar microfoon aan en hiermee bewees ze meteen dat ze een van de beste vrouwelijke rappers is van het moment.

Gelukkig is er inmiddels flink gesleuteld aan het indelen van de show. Begin maart werd haar optreden in België nog behoorlijk bekritiseerd door het vele playbackwerk en de overdadige pauzes voor de verkleed-sessies. Tevens werd de show destijds doormidden gezaagd met Juice WRLD als onverdiend middelpunt van de avond.

De grote Nicki Minaj show
Nicki Minaj had er duidelijk zin in afgelopen maandag, want ze straalde en was ook vocaal vele malen beter dan haar vorige optreden in deze zelfde zaal. Binnen 25 minuten had de koningin van de avond er al 14 nummers doorheen gejaagd. Uiteindelijk bleek ze in krap anderhalf uur een kleine 40 liedjes te hebben afgewerkt. Bij haar oude hitjes ‘Pound The Alarm’ en opvolgend ‘Starships’ explodeerde de zaal en werd er tot op de laatste stoel gedanst.

De enorme bak hits, haar heerlijk arrogante uitstraling en de goede visuele show maakte van de Amsterdamse show een prima optreden. Afgaande op het enthousiaste publiek was het toch meer dan de moeite geweest om af te reizen naar Amsterdam Zuid-Oost. Gelukkig had promotor Greenhouse Talent ervoor kunnen zorgen dat de prijzen voor de toegangskaarten meer dan schappelijk waren. Voor nog geen 40 euro had je getuige kunnen zijn van een prima show. Graag de volgende keer meer Queen Minaj en wat minder hofnarren, dan is aftreden nog lang niet nodig.

Deel: