Douwe Bob, The Teskey Brothers, Asleep at the Wheel, The Steel Woods, Dylan LeBlanc en The Grand East spelen op Tuckerville 2019. Dat heeft initiatiefneemster van het festival Ilse DeLange bekendgemaakt op NPO Radio 2. Daarmee is het muziekprogramma van Tuckerville nu bijna compleet. Onder meer James Morrison, BLØF en Ilse DeLange zelf werden eerder aangekondigd. Tuckerville vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 september 2019 op het sfeervolle terrein van Het Rutbeek, nabij Enschede.

Oude en nieuwe sterren
De programmering van Tuckerville kent dit jaar vele oude en nieuwe, binnenlandse en buitenlandse sterren op het gebied van roots, folk, Americana en pop. Oudgedienden Asleep at the Wheel draaien al mee sinds de jaren zeventig en zijn vooral bekend van de hit ‘The Letter That Johnny Walker Read’. De band won in zijn bestaan negen Grammy’s. Nieuwe sterren aan het firmament zijn bijvoorbeeld The Teskey Brothers, die de afgelopen tijd veelvuldig zijn gedraaid op NPO Radio 2 sinds ze op die zender de TopSong scoorden met de single ‘Pain And Misery’. Pas in 2017 brachten de Australiërs het uitstekend ontvangen debuutalbum Half Mile Harvest uit, maar de doorleefde soul van The Teskey Brothers klinkt alsof die ergens eind jaren ’60 is gemaakt.

Ook de southern rockgroep The Steel Woods uit Nashville komt naar Tuckerville, net als troubadour Dylan LeBlanc die indruk maakt met zijn door 70’s folkpop beïnvloede muziek. Zijn derde album Cautionary Tales uit 2016 gooide hoge ogen. Van eigen bodem komt niemand minder dan Douwe Bob. We kennen de Amsterdammer natuurlijk van zijn hits als ‘Hold Me’, ‘I Do’ en ‘Slow Down’ waarmee hij meedeed aan het Eurovisie Songfestival. Nóg meer een thuiswedstrijd is Tuckerville voor de Tukkers van The Grand East, die garant staan voor een stevige rock-‘n-roll show.

Kampvuursessies
Wegens de grote belangstelling vorig jaar zijn de kampvuursessies weer terug op Tuckerville. Aidan & The Wild, Björn van der Doelen, Steph Grace en Town of Saints spelen op het sfeervolle strand van Het Rutbeek. Tuckerville is er voor alle leeftijden. Binnenkort wordt ook het uitgebreide kinderprogramma bekend gemaakt.

Tuckerville
Eerder werden James Morrison, BLØF, Ilse DeLange, Bökkers, Daniël Lohues, De Rooie Jager, Ferris & Sylvester, Gold Star, Sam Outlaw, Rowwen Hèze en Town Of Saints aangekondigd voor Tuckerville. Sfeer en muziek staan voorop op het festival van Ilse DeLange. Een afwisselend muziekprogramma met folk- en Americana-invloeden, aangevuld met een uitgebreid aanbod aan vers bereid eten, een area voor de jongere festivalgangers en een prachtig natuurgebied als decor zorgen ervoor dat bezoekers van elke leeftijd zich thuis zullen voelen. Vorig jaar verwelkomde het festival bijna 15.000 bezoekers. De kaartverkoop voor Tuckerville is gestart.

Deel: