Zo’n drie jaar geleden kwam ‘Open Up The Door’ van de uit Brooklyn, New York afkomstige zangeres Regina Bonelli uit, waarmee zij een zeer positieve indruk achter wist te laten. Na een goed eerste album is het altijd spannend of de betreffende artiest met de opvolger aan de verwachtingen weet te voldoen. Immers, er moet toch een minstens net zo goed album verschijnen. Bonelli is daar met ‘Love Letter’ geheel geslaagd.

Op genoemde opvolger ‘Love Letter’ staan negen nummers, waarvan acht originals. Aan vijf ervan heeft Regina zelf meegeschreven. De enige cover op het album is de aloude Rolling Stones-klassieker ‘Paint It Black’. Ondersteund wordt zij hier door de gitaristen Tomás Doncker, Michael Hill en James Dellatacoma, de bassisten Kevin Jenkins en Mike Griot, drummers Tonhy Lewis en James Coley en een blazerssectie onder leiding van Juerte Blacharach, plus nog een handvol gasten. Muzikaal gezien zitten we hier ergens tussen soul en rock te luisteren met een stevige voet in de blues.

Het zijn negen goed gebracht nummers die op het album zijn verzameld, waarin Regina laat horen waar zij vocaal toe in staat is. En dat is niet gering. Bijzondere vermelding verdienen bijvoorbeeld het rauwe ‘Playin’ In The Dirt’ met ruig slidewerk van Doncker en het stevige harmonicageluid van Gary Schreiner, het soulvolle ‘Straighten My Crown’ en het rockende ‘The Ladder’, waarmee deze prima cd wordt afgesloten. Prima cd. (7,5/10)  (True Groove)

Deel: