Vandaag zijn tijdens de Pinkpop-persconferentie in Paradiso de namen van de jubileumeditie van Pinkpop bekend gemaakt. Ook werd bekend dat Jan Smeets ter ere van zijn 50-jarig jubileum een eigen postzegel en een munt krijgt. Ze worden uitgebracht als limited edition.

Het complete programma ziet er als volgt uit:

ZATERDAG 8 JUNI

Mumford & Sons, Jamiroquai, Anouk, Golden Earring, George Ezra, Bazart, Elbow, Jacob Banks, Cage the Elephant, Syml, San Holo, Halestorm, Davina Michelle, Yungblud, Mt. Atlas, Jacin Trill, Leafs, Hippo Campus, Soham De, Grace Carter en Badflower.

ZONDAG 9 JUNI

The Kooks, White Lies, Armin van Buuren, The Cure, Lenny Kravitz, Krezip, Kraantje Pappie, Die Antwoord, White Lies, J Balvin, Mark Ronson, Miles Kane, Blood Red Shoes, Izzy Bizu, Barns Courtney, Confidence Man, Au/Ra en Nana Adjoa, Jack Savoretti, Rowwen Heze.

The Kooks zou in 2018 op Pinkpop staan, maar dat optreden werd afgelast, dus nu komen ze dat optreden inhalen.

Krezip is tijdelijk bij elkaar en zal na hun optreden op Pinkpop ook nog een aantal keer in de Ziggo Dome staan in oktober 2019.

DJ Armin van Buuren sluit de zondag af en mag, bij hoge uitzondering, doorgaan tot half 2 ’s nachts.

MAANDAG 10 JUNI

Bastille, Marcus King Band, Slash feat. Myles Kennedy & the Conspirators, Michael Kiwanuka, Soham De, Sam Fender, First Aid Kit, Indian Askin, Coely, Coldrain, Bring Me the Horizon, Jett Rebel, Palaye Royal, Dropkick Murphys, The 1975, Tenacious D, Major Lazer, The Bosshoss, David Keenan, The Pretenders en Fleetwood Mac.

Pinkpop vindt dit jaar plaats op vrijdag 7 juni (dan gaat camping open om 18.00u), zaterdag 8 juni, zondag 9 juni en maandag 10 juni. Het is voor het eerst dat de camping al op vrijdag open gaat. Verder begint de zaterdagprogrammering al om half 2 ’s middags in plaats van om half 4.

De komende jaren zal Pinkpop niet meer tijdens Pinksteren gehouden worden, aangezien veel Amerikaanse bands met Pinksteren in Amerika willen zijn.

De kaartverkoop van Pinkpop 2019 start op zaterdag 16 maart om 10:00 uur.

Deel: