Iris Hond speelt werk van haar favoriete componist Ludovico Einaudi! De eigenzinnige pianiste vierde de laatste jaren triomfen met uitverkochte theatertournees en haar album Dear World (2016). Ook was ze de huispianiste in het AVROTROS-programma De Tiende van Tijl. Vanavond staat ze in onze kamermuziekzaal Hertz met een programma geheel gewijd aan Einaudi. ‘Als ik zijn muziek speel tijdens mijn tournees voel ik dat mijn publiek en ik beiden in trance raken, dat is zo’n waanzinnig gevoel,’ aldus Iris Hond. De zegen van Einaudi heeft ze al: ‘One of the most beautiful performances of my music!’

Concertpianiste Iris Hond besloot, na jaren van grote internationale klassieke concerten en CD-producties, een nieuwe weg in te slaan. De afgelopen drie jaar werkte ze met de legendarische componist/producer Patrick Leonard (Madonna/Elton John/Pink Floyd/Leonard Cohen) aan een album met haar eigen verhalende composities: ‘Dear World’, dat in september 2016 is uitgebracht.

De carrière van concertpianiste Iris Hond is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Nog voordat ze summa cum laude haar master-diploma behaalde, kreeg ze haar eerste platencontract aangeboden bij Decca. Zij soleerde met grote orkesten en trad wereldwijd op als pianiste.

Maar zij voelt zich ook thuis buiten de gebaande paden: Met haar ‘vliegende vleugel’, een vleugel op wielen, bracht Iris, van Amsterdam tot aan New York, mensen op straat in vervoering met haar pianospel. Door deze manier van leven bracht Iris een groot deel van haar tijd op straat door en raakte ze bevriend met vele daklozen. Vriendschappen die tot op de dag van vandaag zijn blijven bestaan. Begaan met het leven van minderbedeelden, gaf Iris ook concerten in o.a. ziekenhuizen, psychiatrische inrichtingen en gevangenissen.

Op 8 juni staat, of beter gezegd zit Iris Hond in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Deel: