Een band die alweer een flink aantal jaren met veel succes aan de weg timmert is de uit Nijmegen afkomstige Black Bottle Riot. In 2008 werd de band opgericht en er volgden al snel tournees en optredens op festivals in binnen- en in het buitenland. Er verschenen tot nu toe drie cd’s; Het debuutalbum ‘Black Bottle Riot’ uit 2011, opvolger ‘Soul In Exile’ uit 2013 en ‘III: Indigo Blues’ uit 2015. De band is al eens uitgeroepen tot ‘probably Europe’s best Southern Rock band’, en dat schepte verwachtingen. En die verwachtingen moeten worden waragemaakt door Simon Snel (zang, gitaar), Mike Sedee (gitaar), Jaap van de Berg (bas) en Mark Weerts (drums).

Nu is de vierde cd, getiteld ‘Fire’ uitgekomen met negen door de band zelfgeschreven nummers uitgekomen. De productie van het album was in handen van Sebastiaan van Bijlevelt en de cd is dan ook in diens Galloway Studio opgenomen. Vergeleken met hun drie eerdere cd’s is deze plaat een stuk melodieuzer en bluesier gaan klinken. Het ‘van dik hout’-werk is wat minder prominent aanwezig dan voorheen het geval was. Maar de fans hoeven echt niet bang te zijn: rocken kunnen ze nog steeds als de beste.

De betere nummers op ‘Fire’ zijn ‘Run Johnny’, ‘Home Town’ en het fraaie nummer ‘On My Knees’. Daarbij komt ook dat in deze digitale wereld van streaming en downloads door de heren aandacht is besteed aan de cd, die komt met een apart inlegvel met daarom de teksten en aanvullende informatie. Prima werk. (8/10)  (eigen beheer)

Deel: