Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Causes in de Effenaar.

Concerttip donderdag 28 februari: Causes in de Effenaar

In de muziek is alles mogelijk. De Engelse singer-songwriter Rupert Blackman verhuisde van Londen naar Utrecht. Op zoek naar bandleden, hing hij in 2014 een berichtje op het prikbord van het conservatorium. Zo kwam hij in contact met gitarist Jan Schröder, drummer Simon Boeing-Messing en bassist Robert Pronk. Causes was geboren en daarna ging het razendsnel: de band scoorde een enorme hit met ‘Teach me how to dance with you’. Maar dat hoeven we jou niet te vertellen als het goed is!

Sindsdien speelde Causes op festivals als Pinkpop, Lowlands en Concert At Sea en tourde veelvuldig langs uitverkochte zalen in binnen- en buitenland. Nu is de band terug een nieuw album en uiteraard komen de mannen ook langs Eindhoven om dat te laten horen.

Deel: