Avishai Cohen is misschien wel één van de meest toonaangevende namen binnen de internationale jazz scene van dit moment. Een met een goudwarme klank. Die goudwarme klank vulde de Kleine Zaal van De Oosterpoort al eerder tijdens Rockit in 2017. Nu komt Cohen op donderdag 2 mei terug voor een optreden in de Grote Zaal en neemt hij zijn eigen Avishai Cohen Quartet met zich mee.

Verschillende projecten
Avishai Cohen werd bekend door zijn intense en virtuoze mix van jazz en invloeden uit het Midden ­Oosten. Dat hij verschillende jazz-stijlen beheerst, laat hij zien met verschillende projecten zoals zijn trio Triveni en zijn elektrische fusion-groep Big Vicious. Hij deelde het podium met o.a. Mark Turner Quartet en SF Jazz Collective. Avishai doorstaat glansrijk de vergelijking met Miles Davis.

Dream team
Het Quartet waarmee Avishai Cohen op dit moment samenwerkt ziet hij als zijn dream team. ‘’We zijn perfect in balans. Open, met volop ruimte voor improvisatie. Tegelijkertijd zijn de composities heel specifiek, direct en doordacht’’, aldus Cohen. Hij nam het album ‘Cross My Palm With Silver’ met hen op en de reacties waren lovend. Avishai Cohen Quartet staat op 2 mei in De Oosterpoort in Groningen.

Deel: