Op 22 maart a.s. verschijnt ‘Halfway Home By Morning’ van Canadese Soul Bluesman Matt Andersen. Dit inmiddels tiende album van deze award winnaar uit New Brunswick zal verschijnen via True North Records (distributie: Bertus) en worden voorafgegaan door singles ‘Freeman/Quarter On The Ground’.

Het album ‘Halfway Home By Morning’ werd ‘live off the floor’ opgenomen in Nashville, Tennessee en laat de artiest op z’n best horen met z’n inmiddels bekende signature sound waarbij hij Soul met Rhythm & Blues mengt, aangelengd met scheuten Folk en Americana.

Andersen en z’n mede-muzikanten, waaronder producer Steve Dawson, voelden zich duidelijk op hun gemak in de studio waar legendarische artiesten als Neil Young, Emmylou Harris, Jerry Lee Lewis opnamen. De prima onderlinge sfeer zorgde niet alleen voor een kwalitatief hoogstaand maar ook voor een warm album. “There really is nothing like listening back in the studio and everybody has the same smile on their face over what we’re hearing. You can’t fake the vibe of musicians playing together, responding to the choices others are making in that moment.” Aldus Andersen.

Inmiddels timmert hij al zo’n twee decennia aan de weg, zijn status steeds vergrotende. In Nederland speelde hij aanvankelijk in kleine zaaltjes, bleef positieve kritieken krijgen voor zowel albums als optredens en maakte vervolgens de stap naar middelgrote zalen in het clubcircuit. Hij speelde o.a. op festivals als Ramblin’ Roots en Moulin Blues, ging met dank aan fan Johan Derksen bij Voetbal International en Coen en Sander langs en dat zijn status nog steeds groeiende is, blijkt o.a. uit de plek waar hij in Nederland als onderdeel van zijn a.s. Europese tournee zal optreden: 20 maart a.s. in Tivoli Vredenburg, Utrecht.

Matt Andersen heeft inmiddels o.a. twee European Blues Awards, zeven Maple Blues Awards op zak en een JUNO Award nominatie. Toen zijn vorige album ‘Honest Man’ uitkwam, nestelde hij zich in zijn thuisland direct in de albumlijst top 5 achter artiesten als Adele en Justin Bieber. Tijdens de daarop volgende tour in Canada verkocht hij meer dan 25.000 kaarten. Met ‘Halfway Home By Morning’ is Matt Andersen klaar voor de volgende stap.


“I make many trips home from many different places. No matter where I’m coming from, it’s that last hour that always feels like my own front yard. Have a listen to Free Man as I show you a bit of the scenery from the drive that carries me home.”

Deel: