De Limburgse band DeWolff stond afgelopen vrijdag 18 januari in een bijna uitverkocht Hedon. Voordat de band DeWolff het podium mocht beklimmen was het de beurt aan de band Black Bottle Riot. Met een partij stevige southern rock bracht de band er de sfeer goed in. Met veel ruimte voor de gitaar en een dikke knipoog naar Lynyrd Skynyrd bracht de band een stukje van de Verenigde Staten naar Zwolle.

Na een zeer goede set waarbij de band aangaf dat hun vierde album al stiekem te koop was na de show, was het na een snelle podiumwissel tijd voor de hoofdact van de avond; DeWolff. Het concert leek eerst even een kleine vertraging te krijgen, maar een technicus kreeg het pedalboard van Pablo met een paar seconden weer aan de gang.

Wat volgde was een psychedelische trip van bijna 2,5 uur, waar van alles voorbij kwam. Oud en nieuw sloot naadloos in elkaar, maar ook gaf Pablo toe dat sommige nummers in de set wel erg vreemd na elkaar werden gespeeld. Zo vertelde Pablo over het maken van de setlist dat ze eigenlijk pas tijdens het concert erachter kwamen dat na een zeer ruig nummer een rustiger nummer wat vreemd aanvoelt.

Tijdens de avond gaf Pablo een aantal keer aan dat hij het erg fijn had in Zwolle, dit resulteerde in een nummer wat ze, volgens Pablo, al ruim 5 jaar niet gespeeld hadden. Dit was overigens niet te merken, de band speelde het nummer met dezelfde energie en enthousiasme. Tijdens de toegift van de band kwam ook Black Bottle Riot nog even het podium op om samen een nummer van The Allman Brothers te spelen.
Na nog 1 laatste nummer van DeWolff zelf was de avond iets na half twaalf toch echt afgelopen. Al had voor de meeste fans de avond nog wel uren langer mogen duren. DeWolff live gaat nooit vervelen en zodra je buiten staat wil je al weer meer.

Foto’s (c) Robert Westera

Deel: