Daryl Dragon, de mannelijke helft van het in de jaren ’70 zeer populaire duo Captain & Tennille is op 76-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van nierfalen in een hospice in Prescott, Arizona. Zijn ex-vrouw, Toni Tennille was bij hem toen hij zijn laatste adem uitblies. Een en ander is bekend gemaakt door Daryl’s publiciteitsagent.

“Hij was een briljante muzikant met veel vrienden die veel van hem houden. Ik was in de creatiefste periode van mijn leven, toen ik bij hem was” liet Tennille weten in een verklaring. Daryl Dragon, beter bekend als de Captain, was van 1967 tot 1972 bandlid van de Beach Boys. In 1974 vormde hij samen met Tennille het duo Captain & Tennille. In de zomer van 1975 hadden ze in Amerika hun eerste grote hit met ‘Love Will Keep Us Together’, de enige hit die ze in Nederland hadden was ‘Do That To Me One More Time’ (1979).

Deel: