Het jaar 2018 zit er weer bijna op. Maxazine blikt met kerst traditiegetrouw terug op het muzikale jaar met een muzikaal jaaroverzicht. In het kort gaan we door het hele jaar heen, verdeeld over de maanden. Dit uur blikken we terug op mei.

Erwin Java nam met een spetterend optreden afscheid van King Of The World tijdens het Ribs & Blues Festival. De band deed duidelijk extra hun best om hier een bijzonder optreden van te maken en dat lukte zeer goed. Ruim een kwartier langer dan gepland stond de band op het podium puur omdat niemand, inclusief de bandleden, niet wilden dat ze het podium verlieten. The Kooks kondigden hun nieuwe album ‘Let’s Go Sunshine’ aan, Jonathan Jeremiah zijn album ‘Good Day’ en Maaike Ouboter haar album ‘Vanaf Nu Is Het Van Jou’. Christina Aguilera kondigde een nieuw album aan, genaamd ‘Liberation’ Blues legende Buddy Guy kondigde zijn nieuwe studioalbum aan, ‘The Blues Is Alive And Well’.

In Mei presenteerde So What’s Next? de eerste namen 2018. De grootste naam: Avishai Cohen. Sziget dropt laatste grote namen voor deze zomer. Onder meer Bonobo, Yellow Claw, Oscar and the Wolf en Flux Pavilion maakten de line-up compleet. Naast eerder bevestigde acts als Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford & Sons en Dua Lipa waren zij tussen 8 en 15 augustus te zien op The Island of Freedom in Boedapest. Koele Koele Festival maakte de line-up bekend. Naast Bökkers, die tevens het festival organiseren en hosten, treden ook Douwe Bob, PACESHIFTERS, Revel In Dimes (USA), Roots Rising en het duo Bökkers en JB Meijers (Common Linnets) die songs van Johnny Cash spelen, op. Kraantje Pappie werd aangekondigd als laatste naam boor Dauwpop en samen met Waylon als eerste naam voor Popcity in Drachten.

Passenger kondigde een concert aan in AFAS Live, op woensdag 26 september. Lauryn Hill komt 2,5 maand later, op 6 december naar AFAS Live, zo kondigde zij ook aan in mei. Boy George kondigde een concert op 28 november met Culture Club in AFAS Live aan. Steve Coy, na frontman en zanger Pete Burns het bandlid dat het langste lid was van de new wave band Dead Or Alive overleed in mei op 56-jarige leeftijd.

Deel: