Met drie optredens in de Tilburgse 013 sloot Within Temptation haar Europese ‘Resist’ Tournee af, welke in het teken stond van het nog te verschijnen nieuwe album ‘Resist’. Zaterdagavond vond in een uitverkochte Main Stage de laaste show plaats.

De Duitse formatie Beyond the black was als support act mee op tour en had, aan de band-shirts te zien, al de nodige fans verzameld in Tilburg. Met nummers als ‘Shine and shade’ en ‘Hallelujah’ wisten ze al goed het publiek op te warmen, geheel in kersttrui en kerstmannenmuts. De band was goed op elkaar ingespeeld en speelde met veel enthousiasme hun strakke repertoire.

De heren en dame van Within Temptation begonnen hun show met een drietal nieuwe nummers, waaronder ‘Raise your banner’ en ‘The Reckoning’. Er was veel aandacht besteed aan het decor, de lichtshow en de wisselende visuals, wat een heel mooi resultaat opleverde. De band heeft een zeer goede en hartelijke relatie met haar trouwe fanschare, zo waren er veel gebaren van herkenning naar fans toe in het publiek. Met veel plezier stonden de bandleden te spelen en ze zochten elkaar regelmatig op.

Bij het inzetten van de hit ‘Stand my ground’ klapte de gehele 013 enthousiast mee op de maat en werden ook de stembanden van de bezoekers goed op de proef gesteld. De oplettende toeschouwer kon waarnemen dat frontvrouw Sharon den Adel wat moeilijk liep, gedurende de show maakte ze duidelijk dat ze de voorgaande avond in het hotel een smak gemaakt heeft en hier nog last van had. Ze maakte een grapje van deze situatie door zich te vergelijken met naamsgenote Sharon Osbourne.

Een opmerkelijk moment in de show was toen tijdens ‘What have you done’ Sharon zich bezorgd toonde toen er in het midden van de zaal iets aan de hand leek te zijn. Ze legde de show stil en vroeg of men hulp nodig had, waarna de EHBO een brancard het publiek in tilde. Gevolgd door luid applaus door het publiek. Dit getuigt van klasse en respect. Daarna werd het concert weer hervat en ‘What have you done’ werd opnieuw ingezet.

Natuurlijk mochten in deze bombastische show ook de grote hits als ‘Ice Queen’ en ‘Mother Earth’ niet ontbreken, waarbij ‘Ice Queen’ voor de verandering in een akoestisch jasje werd gestoken. Bij het kleine en ingetogen ‘The Unforgiven’ ontstond er een zee van lampjes van telefoons, hierdoor kreeg het lied nog meer lading.

Met ‘Stairway to the skies’ als toegift werd de laatste show van deze tour mooi afgesloten, waarbij Sharon zelfs de hoogte in ging. Met deze twee uitverkochte shows in de Tilburgse poptempel kreeg Within Temptation een mooi kerstcadeau van het publiek. 2019 belooft een goed Within Temptation-jaar te worden met een nieuw album en concerten op festivals in het vooruitzicht.

Deel: