Vrijdag 21 december, wederom een uitverkochte Effenaar in Eindhoven. Deze keer voor Nederlandse rock ‘n roll verzorgd door Danny Vera en zijn support Mercy John. Allereerst was het de beurt aan de door Danny zelf ontdekte zanger Mercy John. John begon zijn show met het vertellen dat hij nu ruime tijd bevriend is met Danny doordat hij 1,5 jaar geleden na het uitbrengen van zijn nieuwe plaat een bericht kreeg van Danny Vera met daarin de mooie woorden “Goeie plaat, pik!”.

Mercy John had 2 bandleden meegenomen die de toetsen en basgitaar verzorgden, onder begeleiding van John op gitaar en mondharmonica lieten ze een aantal van hun rustige pop/americana nummers horen. Het was een erg rustige show die het publiek niet helemaal wist op te warmen. Toch was het een erg goeie band met mooie tweestemmige zangpartijen.

Danny Vera

De band stond klaar en Danny Vera – strak in pak met zijn herkenbare vetkuif en gitaar – kwam het podium op. Hij was klaar om het Eindhovense publiek zo’n 2 uur lang te vermaken met zijn muziek. Het begon met erg rustige nummers, maar zoals Danny zelf zei “We beginnen rustig maar we komen zeker aan een hoogtepunt!” Zijn diepe stem wist het publiek goed stil te krijgen tijdens het nummer ‘Baby Don`t Go’ en dit werd erg goed aangevuld door zijn retestrakke band.

Tussen de nummers was Danny erg spraakzaam. Zo vertelde hij dat hij zijn inspiratie voor nieuwe nummers haalt uit de vage mensen die hij tegenkomt en ook uit de politiek. “We zitten nu opgescheept met een mafkees als Trump, maar als hij weg is komt er een andere mafkees. We zitten dus gewoon in een downward spiral”, verkondigde Danny, waarna hij het nummer ‘Fallen King’ inzette.

Bo-utiful

Het was nu tijd voor een eerbetoon aan zijn goede vriend die helaas is overleden, ‘Bo-utiful’. Nee, dit is geen typfout, maar een taalkundigheid om het nummer te vernoemen naar zijn overleden vriend Bo. Het hoogtepunt werd nu wel bereikt want de meer uptempo nummers kwamen tevoorschijn en het publiek ging lekker los. Nummer als ‘The Devil’s Son’ en het nummer met dezelfde naam als zijn nieuw verschenen album ‘Year Of The Snake‘.

Danny schrijft over iedereen in zijn leven die overleden is een nummer als eerbetoon; Zo ook het nummer ‘Bye Bye Eddy’ over een jongen die helaas niet ouder is geworden dan 12 jaar. Een mooi en respectvol nummer. De show werd afgesloten door het bij iedereen bekende nummer ‘Folsom Prison Blues’ van Johnny Cash. De charmante Danny Vera heeft met zijn diepe stem en swingende rock ‘n’ roll een goed begin gemaakt aan de kerstvakantie, die voor veel mensen vrijdagavond begon.

Foto’s (c) Emily Parry

Deel: