De Zwarte Cross heeft de allereerste namen voor komend jaar bevestigd. De volgende lijst artiesten komen op 18, 19, 20 en 21 juli 2019 naar de 23e editie van Zwarte Cross: Scooter (DE), Beatcrooks, Ploegendienst, Wildstylez, Kenny B, Jonna Fraser, Brainpower, The Vintage Caravan (ISL), Mr. Weazley, Boh Foi Toch, Tusky, Keizer Jelle, Afro Bros, Ella John, Ocho & lbs, Stringcaster, 25 years of Charly Lownoise & Mental Theo, Ten Times A Million, Canshaker Pi, Warboel, Nakatomi, Snollebollekes, DJ Dune, Party Animals, DJ Voeselnek, General Jabbah, Fabian Franciscus – Vlafeest, Zoutmus – Kuikens van beton, Marleen Hoftijzer vertelt, Les Goulus – Les Horseman (FR), Maartje & Kine, Compagnie Ekart – Les Dodos (FR). Op 10 januari 2019 maakt de Zwarte Cross opnieuw een verzameling nieuwe boekingen bekend. In 2019 worden op gezette tijden nieuwe namen gepresenteerd tot het programma half mei 2019 compleet is met zo’n 250 muziekacts en 1000 theaterartiesten, verdeeld over de 33 podia van de Zwarte Cross.

De lijst met de eerste namen bestaat uit een mix van bekende acts, lokaal talent en bands uit de underground. Waar anders dan op de Zwarte Cross vind je kogelharde punk (Tusky, Ploegendienst) naast sexy R&B (Jonna Fraser, Afro Bros), lokale helden (Beatcrooks, Boh Foi Toch) naast herboren gabbers (Nakatomi, DJ Dune) en zonnige reggae (Kenny B, Mr. Weazley) naast uitzinnige feestacts (Snollebollekes, Wildstylez).

Elianne Weijers van de programmacommissie van de Zwarte Cross: “Het moment waarop we met de allereerste namen komen is altijd weer een speciaal moment, het is de aftrap van het nieuwe jaar. Dit festival is een smeltkroes van muziek, theater, cross en stunts. Het één kan niet zonder het ander en bezoeker kan zelf z’n programma al zappend samenstellen. We feesten in de Megatent, rocken in de Roadhouse en dansen op exotische ritmes in Exoticana terwijl op de crossbaan de Dutch Masters of Motocross wordt verreden. Alle muzikale acts zijn even belangrijk, we maken geen onderscheid tussen beginnende bands en gevestigde namen.”

Deel: