E1 Ten is bij het grote publiek beter bekend als frontman van Neerlands Funktrots Gotcha! onder het alias (the) Rockattack Ten. Sinds 1988 is E1 Ten (geboren als Iwan van Amersfoord) actief in de Nederlandse rapscene, toen de jonge rapper door DJ Fix (Orlando Voorn) werd ontdekt en zijn eerste plaat getiteld ‘Gimme Some’ uitbracht.

Ruim dertig jaar later, heeft de singer/songrhymer, muziekproducer, illustrator en entertainer een keur aan collaboraties op zijn naam staan. Onder meer 24-7 Spyz!, Mary Griffin, Baskerville, Chef Special, TrackAddicts, DJ Dynamax en Gerrit Veldman (ex-Prodigal Sons) werkten samen met de Haarlemse singer/song-rhymer. En vele, vele anderen, waarvan niet in de laatste plaats The Godfather of P-Funk George Clinton himself! Laatstgenoemde vereerde de band Gotcha! in 1991 voor het eerst met een bezoek aan hun studio, waarbij het zaadje voor een jarenlange samenwerking met de groep was geplant.

Nu is het de hoogste tijd voor E1 Ten zelf. In de afgelopen jaren werkt hij aan zijn nieuwste ‘labour of love’: een soloproject genaamd THE LOVEFUNK. Het overlijden van zijn vader is één van de aanzetten om zijn solo-plan door te pakken. En zijn hang naar onafhankelijkheid doet hem besluiten om alles zoveel mogelijk alleen te doen. E1 Ten is een man die al vanaf zijn begindagen als jonge rapper/B-boy denkt in ‘loops’. Bij het horen van muziek, weet hij zijn bouwstenen eruit te pikken, en deze om te toveren tot iets eigens. E1 Ten kijkt en luistert met een open blik naar de wereld, en maakt het zich tot iets eigens.

Met hulp van zijn collaborateurs Michael Parkinson en Laurens Kagenaar heeft E1 Ten wederom een genre-overschrijdende plaat tot stand gebracht. 2019 wordt het jaar van E1 Ten’s THE LOVEFUNK: een plaat die de fijne grenzen van de Blues, Soul, Funk en Rock ‟n Roll opzoekt, overlapt en verbindt. Een plaat die gezien kan worden als E1 Ten‟s meest persoonlijke muzikale werk, tot op heden. Uiteenlopende thema‟s komen op THE LOVEFUNK aan bod, zware zaken als: verslavingen, verlies, overlijden, paranoia maar als rode draad: The Love, The Funk, The Lotus, The Mud… E1 Ten laat de wereld met THE LOVEFUNK kennis maken met zijn visie op Blues, Funk, Hip Hop, Soul en Rock ‟N Roll, en openbaart zich als The True Gentleman of Funk.

Op 8 februari presenteert E1 Ten zijn nieuwste muziek in Willem Twee in Den Bosch.

Deel: