Afgelopen april en mei werden al de single ‘New Day’ en de EP ‘All Night Cafe’ gereleased. De EP werd opgepikt door meerdere Amerikaanse Spotify lijsten en bracht haar verschillende radio optredens met haar band. In september is ze uitgenodigd om te komen spelen op het Brooklyn Americana Fest in New York City en speelde ze aleerder in het beroemde Bluebird Cafe in Nashville. The Big Apple en Music City vormden de basis van haar debuutalbum: Pieternel schreef veel nummers met Amerikaanse songwriters en het album werd opgenomen in Electric Thunder Studio in Nashville en Mailmen Studio, Utrecht. Helge Slikker (Gouden Kalf winnaar) en Femke Weidema (Grammy Award winnaar) hebben de nummers geproduceerd.

Al op jonge leeftijd stond Pieternel op het podium, muziek was haar ontbijt, lunch en avondeten. Zittend voor de platenspeler zong ze mee met een breed scala van artiesten zoals; The Beatles, Edith Piaf, Dolly Parton en Simon & Garfunkel. Op 16-jarige leeftijd won ze de publieksprijs van het Concours de la Chanson. Ze verkende meerdere genres maar in de onomwonden taal van de country vond ze haar stem. Krachtig en kwetsbaar, net als haar inspiratiebronnen Bonnie Raitt, Eva Cassidy en Dolly Parton. Begin oktober presenteerde Pieternel haar nieuwe album ‘Roosevelt Island’ in Bitterzoet in Amsterdam.

Vandaag gaat de videoclip van haar nieuwe single ‘New Day’ in primeur. De single is een vrolijke country popsong die de vrolijke Pieternel schaart tussen artiesten als Shania Twain en Ilse DeLange

Deel: