De Staat heeft vandaag het nieuwe album ‘Bubble Gum’ aangekondigd. Het nieuwe album van de Nijmegenaren zal op 18 januari 2019 met een nieuw album komen met daarop de huidige single ‘KITTY KITTY’. Voor de single ‘KITTY KITTY’ maakte De Staat een zeer speciale video. Torre: “De video speelt met het idee dat we zijn opgesplitst in twee kampen, twee bubbels, twee realiteiten: links en rechts, blauw en rood, beide vast in hun overtuigingen. Dat leidt tot een explosief einde.” Het nummer en de clip doen wat denken aan de clip van ‘Witch Doctor’, waardoor De Staat hetzelfde trucje uit 2015 lijkt te proberen te herhalen.

Het nieuwe album ‘Bubble Gum’ gaat over het moderne leven in de bubbel: leven in een eigen realiteit, met eigen waarheden, afgeschermd van andere ideeën. Met de eerste single ‘KITTY KITTY’ gaf de band al een klein voorproefje van hun nieuwe plaat. ‘Bubble Gum’ komt op 18 Januari 2019 uit op CD, standaard 2LP en Limited Indie Exclusive 2LP + CD.

Tracklist ‘Bubble Gum’:

1. ‘KITTY KITTY’
2. ‘Fake It Till You Make It’
3. ‘Mona Lisa’
4. ‘I’m Out Of Your Mind’
5. ‘Pikachu’
6. ‘Phoenix’
7. ‘Level Up’
8. ‘Me Time’
9. ‘Tie Me Down’ (feat. Luwten)
10. ‘I Wrote That Code’
11. ‘Luther’

Deel: