Yann Tiersen komt in maart 2019 voor vier shows naar Nederland. De shows van de Franse multi-instrumentalist staan in het teken van het nieuwe album ‘All’, dat voorafgaand aan de tour zal verschijnen. ‘All’ is het eerste album dat is opgenomen in Yann Tiersen zijn nieuwe studio ‘The Eskal Project’, die tevens dienst doet als concertzaal. Yann Tiersen heeft voor dit imposante project in zijn woonplaats Ouessant, een klein eiland in de Keltische zee, een verlaten discotheek omgebouwd tot muziekpaleis.

Al sinds 1995 bouwt Yann Tiersen, die veel bekendheid heeft gegeneerd met zijn zeer succesvolle soundtracks van de beroemde films ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ en ‘Good bye, Lenin!’, een indrukwekkende discografie op. Begonnen in de klassieke muziek, beweegt Yann Tiersen zich door de jaren heen almaar meer richting rock en electronica. Dit levert een eclectische combinatie van (post)rock en ambient op waarbij het filmische karakter nooit ver weg is. Inmiddels staat Yann Tiersen aan de vooravond van de release van zijn tiende studioalbum. Dit naast een veelvoud aan zijprojecten en live-registraties.

Yann Tiersen is in 2019 live in Nederland te zien op de volgende data:
03/03 Groningen – Oosterpoort
04/03 Utrecht – TivoliVredenburg
05/03 Rotterdam – Concertgebouw De Doelen
09/03 Tilburg – 013

 

Deel: