Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Jett Rebel in TivoliVredenburg.

Concerttip donderdag 18 oktober: Jett Rebel in TivoliVredenburg

Paradijsvogel Jett Rebel doet alles op gevoel. Muziek maken, optreden, leven. Zijn nieuwe album ‘7’ is de samenballing van alles dat Jett Rebel is, en doet, en wil, en dat in tien loepzuiver gerichte dartpijltjes van nummers. “Dit is de pure essentie van alles dat ik ben en vertegenwoordig. Het beste album dat ik kán maken. Op de meest catchy manier die ik zelf maar kan verdragen.”

‘7’ is onder meer ‘Amy’, ‘Good Boy’, ‘Stick Together’ en ‘Perfect Lady’. ‘7’ is pop en rock, lichtvoetig en pure ernst, maar altijd consistent. ‘7’ is genre-overstijgend, omdat het kan. Jett Rebel heeft geen bewijsdrang meer. ‘7’ is het album van focus, keuzes, volledig commitment. “Ieder nummer op ‘7’ wil klinken zoals het klinkt. Over smaak valt te twisten, maar hierover is geen discussie mogelijk.”

En nu is er de tour. Het vraagt heel wat van de liveband om de “ongeveer tienduizend verschillende keyboards” die Jett Rebel in de studio heeft gebruikt voor “precies de goede sound”, op het podium ook zo te laten klinken (uit iets minder keyboards). Maar ze krijgen het voor elkaar, want: commitment. ‘7’ live is groots en meeslepend. Jett Rebel is ready to share.

Deel: