Donderdag 4 juli wordt de 18e editie van Exit Festival geopend met een show van de legendarische band The Cure. De groep, met frontman Robert Smith, draait al ruim 40 jaar mee. The Cure is de eerste headliner voor het Servische festival, dat in 2019 plaatsvindt van 4 t/m 7 juli, in het Petrovaradin Fort in Novi Sad.

Nadat ze eerder het Britse Hyde Park voor ruim 65.000 fans uitverkochten, zal The Cure aankomende zomer één van de meest besproken tours van 2019 gaan maken. Met hun grootse liveshows en tijdloze geest weten ze een mix van post-punk, pop, gothic, indie en alternatieve rock nog altijd op een unieke wijze over te brengen. The Cure heeft inmiddels 13 studioalbums en 40 singles uitgebracht en meer dan 1.500 concerten gespeeld. Ongetwijfeld wordt daar een fenomenale show aan toegevoegd, op de Main Stage van Exit Festival 2019.

Exit, dat in 2000 ontstaan is uit een massaal studentenprotest tegen het toenmalige regime, brengt van 4 t/m 7 juli 2019 opnieuw een gevarieerd muziekprogramma. Van rock tot punk, hiphop en elektronische muziek; op meer dan 40 podia in en rondom grachten, loopgraven en zelfs tunnels, staat een ruime selectie van nationale en internationale artiesten.

Deel: