De Amerikaanse rapper Nelly komt voor een exclusief optreden naar Amsterdam. Op 21 november zal hij voor een spetterende show Q-Factory aandoen.

Nelly scoorde een aantal wereldhits, waaronder ‘Hot in Here’, ‘Ride Wit Me’ en ‘Dilemma’ (een duet met Kelly Rowland). Daarnaast heeft Nelly singles opgenomen met onder meer P. Diddy, Pharrell, Nicki Minaj, Justin Timberlake, Christina Aguilera, Fergie, Akon, Ashanti, Janet Jackson en en Snoop Dog, waarmee hij een zich een plaats veroverde in de absolute top van de rap- en R’n’B wereld en waar hij zich tot op de dag van vandaag moeiteloos staande houdt.  Alleen al in de Verenigde Staten zijn meer dan 50 miljoen albums verkocht, waarmee Nelly op de vierde plek staat van Billboard’s best verkopende rapartiesten aller tijden. Zijn nieuwe single ‘Freaky With You’ feat. Jaquees is een re-make van ‘Freak Me’ van Silk uit 1993. Opmerkelijk is ook zijn liefde voor country te noemen en die voorliefde zorgt dan weer voor dikke hits in de Verenigde Staten met Florida Georgia Line en Tim McGraw.

Voor een harde werker als Nelly houdt het niet op bij dat decennium: de eeuwige pleister op zijn gezicht wordt afgedaan en in 2010 scoort Nelly wederom een monsterhit met ‘Just A Dream’. Hij breidt zijn imperium uit met onder andere kledinglijnen, een radioshow en acteerwerk bij onder andere CSI:NY en Real Husbands of Hollywood. Ook zet hij zich persoonlijk in voor Make A Wish en het oproepen van beenmergdonoren om leukemie tegen te gaan. Op zijn laatste album M.O. uit 2013 schakelt de rapper hulp in van onder andere Pharrell Williams, Nicki Minaj, Future en 2 Chainz en scoort Nelly met hulp van Jeremih en DJ Mustard in 2015 opnieuw een dikke hit met ‘The Fix’.

Voor de show in Q-Factory zijn behalve reguliere tickets, ook VIP tickets verkrijgbaar. Wie Nelly persoonlijk de hand wil schudden, grijpt nu zijn/haar kans.

Deel: