Vandaag hebben we een extreem lekkere zomerhit voor jullie. Roots Rising wordt beschouwd als een van de meest explosieve live Reggae/ Hip Hop sensaties uit Oost Nederland. Sinds 2014 tourt Roots Rising door Nederland en Europa met een unieke mix van Reggae, Hip Hop & Latin music. Ze hebben alles in huis: Bombastische blazers, 3 stemmige vocalen, scherpe raps en een strakke groovy ritmesectie, en dat hoor je meteen! Het muzikale geweld van de band gaat gepaard met een duidelijke message: “Peace, Love, Unity & having fun” en tijdens een optreden van Roots Rising is deze message duidelijk zichtbaar. Het is zowel een 11-koppige band als een familie die een energieke show geeft die je raakt in ’the heart, the mind, the soul & the body’!

In 2016 bracht Roots Rising de E.P. ‘Free’ uit. In augustus 2018 zal de live E.P. ‘The Root Sessions’ verschijnen via verschillende online kanalen. Roots Rising tourt deze zomer door Nederland, zal staan op festivals als Graceland en Koele Koele en zal het seizoen afsluiten met twee optredens op Boomtown Fair (U.K). Daarbij zit er in het najaar nog een tour door Zwitserland aan te komen, dus het ziet er naar uit dat Roots Rising DE zomersensatie zal worden, ook buiten Nederland. Terecht, want Roots Rising is een band die de zomer naar je huiskamer brengt!

‘Love Burning’ is de derde single van de live E.P. ‘The Root Sessions’, die volgende maand op Spotify zal verschijnen. De E.P. is volledig opgenomen met visuals en live dubs. De nieuwe plaat is een vrolijke en zomerse cocktail vol energieke raps en puntige blazers. In vijf nummers vertelt Roots Rising over hun roots, de tijd waarin we leven en de positieve verandering waarna de band streeft. Deze derde single ‘Love Burning’ verwijst naar de sociale crisis waarin we als maatschappij leven en dat we vanuit liefde veel kunnen veranderen.

Vandaag gaat de nieuwe single ‘ Love Burning’ in primeur op Maxazine. Een enorm lekkere single die wel eens een van de grote zomerhits van 2018 zou kunnen gaan worden!

Deel: