Met de toevoeging van 3hattrio (USA), After the Bees (FR) en AUDRI (BE) is het programma van La Truite Magique helemaal rond. Dit bijzondere festival vindt plaats op 10, 11 en 12 augustus (de week voor Lowlands en Pukkelpop) middenin de Ardennen bij Tavigny, Houffalize – nabij Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Muzikaal wordt elk jaar de magie verzekerd door een spannende mix van genres maar de werkelijke headliner blijft de adembenemend mooie vallei waarin de concerten plaatsvinden. Een verrukkelijk niemandsland tussen de Ardense heuvels vol imposante bomen waar live muziek ongemeen intens klinkt. Broze songs worden er nog kwetsbaarder, uitbundige nummers nog machtiger. Het programma is te bekijken op de website van het festival.

La Truite Magique is een kleine ontspannen variant van de grote festivals en is gericht op mensen die graag nieuwe dingen willen ontdekken. Een festival op mensenmaat, met ruimte en bossen in een feeërieke vallei in de Ardennen. Een weekend lang ver weg van de bewoonde wereld om de boel de boel te laten.
La Truite Magique staat voor drie dagen ontspannen genieten, lekker eten met als basis een tof muziekprogramma verdeeld over drie podia waardoor het een unieke beleving wordt.

Henja Govers, organisator van La Truite Magique: “wij blijven het klein zien: er zijn slechts zeshonderd camping tickets beschikbaar. Daarmee is het groot genoeg om de bezoeker het gevoel te geven dat hij wel degelijk op een festival is, en niet op een privéconcert. En klein genoeg om hem de kans te geven om op drie dagen tijd met alle bezoekers bevriend te geraken. Zeshonderd gelijkgezinden die op een magische locatie nieuwe muziek ontdekken en van elkaar genieten: dat is de essentie van ‘La Truite Magique’.”

La Truite Magique vindt plaats op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 augustus 2018 in Tavigny bij Houffalize.

De organisatie van het festival is in handen van Peter Pan Speedrock oprichter Bob Muileboom en Henja Govers (beide uit Eindhoven en eigenaars van de Ardense herberg La Truite d’Argent en de ‘La Truite Magique’ festival vallei).

Dit jaar zijn maximaal 600 camping tickets beschikbaar en de ticketverkoop loopt via www.eventbrite.nl. Er worden alleen driedagen-camping tickets verkocht waarbij ontbijt en ontbijt concerten zijn inbegrepen. Een groot deel van de camping ligt direct aan een meanderend riviertje in de festival vallei. Nieuw is een camperterrein met een typisch wijds Ardens uitzicht. Voor diegenen die niet willen kamperen, zijn er 400 dag tickets beschikbaar.

De bevestigde acts zijn: Eilen Jewell (USA), True Strays (UK), The SIlverfaces (NL), Chemtrails (UK), 3hattrio (USA), Wendy Mcneill (CAN), PEER (NL), Dadawaves (BE), Freeborn Brothers (POL), Funke and the Two Tone Baby (UK), June Bug (FR), Love Machine (DE), Sasha & the Shades (UK) Scott Yoder (USA), Snowapple (NL), Trongate Rum Riots (SCO), Uncle Wellington (BE), Audri (BE), Bear Valour (NL), After the Bees (FR), Audri (BE), Polly & Bruce (NL) en Undskyld (BE).
Het programma is te bekijken op de website van het festival.

Deel: