Nog even en het is weer zover: de 36ste editie van Conincx Pop. Bijna was de 35ste editie de laatste, maar met veel steun staan op 7 juli weer 9 bands op het programma uit maar liefst 6 verschillende landen. Daarbij een grote diversiteit aan muzikale stromingen. Vertrouwd voor Conincx Pop, maar toch is het dit jaar enigszins anders. Er wordt wel eens gezegd dat Conincx Pop voor de oudere rocker is. Niet zo vreemd als je al 36 jaar op de festivalagenda staat. Toch is dat niet helemaal waar en dit jaar zeker niet; diversiteit troef, met een iets ander programma dan andere jaren. Conincx Pop is en blijft voor iedereen, voor oud EN jong!

Uit eigen land 3 acts, waarvan een uit Limburg, uit de regio zelfs: Wanklank. Gespeeld op de eerste editie en nu willen ze, 35 jaar later, hun new-wave klanken nogmaals ten gehore brengen. Verder Hippe Gasten, een kinderband, maar met volwassen rock. Al twee keer in China op tour geweest en nu gewoon in Elsloo aan de Maas. Ook uit ons eigen landje, Knarsetand. Zoals de naam al zegt is het even wennen en apart, maar knallen doet het.

Onze Zuiderburen kunnen niet alleen goed voetballen, maar leveren dit jaar ook twee parels van bands. Het duo Equal Idiots, wereldberoemd in België en de dag na ons staan ze op Werchter en het Evil Empire Orchestra. Een groovende 8-koppige band met een geweldige zangeres die ook ooit bij Hooverphonic heeft gezongen.

Uit Barcelona komt de linkshandige gitariste Susan Santos, ook voor de oudere blues rockers onder ons. Uit Slovenië Happy Ol’ McWeasel die Conincx Pop afsluiten met opzwepende Ierse (!) folk-punk-rock, een feestje verzekerd. De Ierse King Kong Company zal als live band zelfs dance ten gehore brengen. Last but not least uit het land van Trump de formatie Algiers, experimenteel van noise tot soul die na een lange Amerikaanse tour in Elsloo hun Europese tour aftrappen.

Als laatste nog even het tijdschema voor 7 juli zodat je weet hoe laat er wie speelt:

14:30 – 15:20 Hippe Gasten (NL)
15:40 – 16:20 Wanklank (NL)
16:40 – 17:30 King Kong Company (IE)
17:50 – 18:40 Algiers (US)
19:00 – 19:50 Equal Idiots (BE)
20:10 – 21:00 Knarsetand (NL)
21:20 – 22:10 Evil Empire Orchestra (BE)
22:30 – 23:20 Susan Santos (ES)
23:40 – 00:40 Happy Ol’ McWeasel (SI)

Deel: