Een ongeluk bij de Amerikaanse spoorwegen, waar hij destijds in dienst was, zorgde in 2009 dat Willie Jackson daar niet meer kon werken. Omdat hij zijn leven lang al muziek maakte, in koren zong en liedjes schreef was de keuze voor een andere carrière al snel gemaakt. Het zingen heeft Jackson, jongste van zes kinderen, geleerd in de kerk waar zijn vader dominee was. Hij is woonachtig in Savannah, Georgia.

Onlangs verscheen de EP ‘Chosen By The Blues’ met zes zelfgeschreven nummers. Op de cd wordt hij bijgestaan door Jon Willies (bas), Dillon Young (gitaar), Paxton Eugene (drums) en Ace Anderson (harmonica). Het schijfje is gevuld met goede ouderwetse downhome blues, gedomineerd door gitaar, harmonica en het volle stemgeluid van Willie Jackson. Zijn stem grenst zo’n beetje tegen het typisch geluid van een bluesshouter aan, een techniek dat ongetwijfeld voortkomt uit zijn jarenlange zangervaring in de kerk. Mijn favoriete nummer is het swingende en dubbelzinnige ‘Diggin’ My Shovel’. (7,5/10) (eigen beheer)

Deel: