In Nederland heeft In This Moment weliswaar nog niet al te veel bekendheid, maar de metalband uit Californië gaat toch al dertien jaar mee en bracht vorig jaar haar zevende plaat uit genaamd Rituals.

Ze touren niet vaak in Europa, maar in eigen land hebben ze een succesvolle headlinershow met Avatar in het voorprogramma, die hier dan weer veel bekender is. De overeenkomst tussen beide bands? Beide brengen ze een spetterende liveshow met veel spektakel. Niet voor niets is In This Moment twee keer genomineerd voor beste live band 2017. Reden genoeg om naar 013 te gaan om het zelf te gaan zien.

Maandagavond was er geen voorprogramma, rond kwart voor negen kwam In This Moment op. Ze openden met ‘Blood’ en dat sloeg goed aan bij het publiek. De show was verre van uitverkocht, maar de band heeft wel echte fans in Nederland: vele bezoekers toonden zich in typische Maria Brink-kledij en burlesque accessoires. Het optreden draaide vooral om de frontvrouw, die elk nummer wel een andere outfit droeg. Halverwege de set, na een rustig nummer op de piano (‘Lay Your Gun Down’), stond de rest van de band in de spotlights met een jam en een drumsolo.

Op het einde van de set kwamen publieksfavorieten ‘In the Air Tonight’ (Inderdaad een cover van Phil Collins), en ‘ Big Bad Wolf’ voorbij. Na slechts een uur werd de standaard toegift alweer ingezet, de band eindigde met ‘Whore’. Tot slot werden nog rozen uitgedeeld aan de echte fans.

Omdat elk nummer andere visuals had, was het optreden een genot om te zien. Het was wel aan de korte kant, zo zonder voorprogramma en met slechts een goed uur optreden. Muzikaal gezien was het echter dik in orde, en zou je ook kunnen zeggen dat In This Moment een hardrock band is, rauw doch catchy.

Foto (c) Matthijs Mekking

Deel: