Op vrijdag 21 december komt de Latijns-Amerikaanse hiphopcrew uit Los Angeles naar AFAS Live in Amsterdam. De show is onderdeel van de ‘Elephants On Acid’ Tour die in het teken staat van hun nieuw te verschijnen gelijknamige album.

Cypress Hill vierde onlangs hun 25e verjaardag met een speciale tournee. Vorig jaar stond de groep op Lowlands en lieten ze het nieuwe Alpha podium op zijn grondvesten schudden. Nu zijn ze terug met een nieuw album in het vooruitzicht genaamd ‘Elephants On Acid’ en een gloednieuwe tournee.

De Latijns-Amerikaanse hiphopcrew scoorde in de eerste helft van de jaren negentig een reeks inmiddels klassieke hits als ‘What’s your number?’, ‘Insane In The Brain’ en ‘(Rock/Rap) superstar’. De groep bracht eerder al acht albums uit in hun geheel eigen donkere, spooky-psychedelische hiphop stijl met rockelementen. Ze verkochten ruim 18 miljoen albums wereldwijd. De loco beats van DJ Muggs en de lyrical stylings van MC’s Sen Dog en B-Real hebben ook duidelijke invloeden op de hiphop anno nu.

Deel: