Twee jaar geleden beleefde Rick Astley zijn comeback met een album waarmee hij vriend en vijand, en zelfs zichzelf, verraste. Van ‘50’ gingen er meer dan 300.000 stuks over de toonbank, en was in de UK één van de bestverkochte albums van 2016. De comeback kid schreef, produceerde en speelde alles zelf in op dit album.

En wat denk je? Hij doet het gewoon weer! Zijn nieuwe album ‘Beautiful Life’ komt op 20 juli uit via BMG. Alle twaalf tracks zijn geschreven, geproduceerd en ingespeeld door Rick. Hoogtepunten zijn de door Chic geïnspireerde titeltrack, het uitdagende ‘Rise Up’, het ongekend aanstekelijke ‘Try’ en het met warme herinneringen doorspekte ‘The Good Old Days’. Het portret op de hoes is geschoten door mode- en portretfotograaf Rankin, bekend van zijn iconische portretten van o.a. Queen Elizabeth, Kate Moss en Heidi Klum.

In oktober en november doet Rick een uitgebreide tour in de UK, met als speciale gast Gabrielle. Op 22 september speelt hij in de grote zaal van TivoliVredenburg in Utrecht.

In zijn 30-jarige carrière verkocht Rick Astley wereldwijd meer dan 40 miljoen albums. Zijn vorige album ‘50’ werd in de UK meer dan 10 miljoen keer gestreamd, wereldwijd 20 miljoen. Zijn allergrootste hit ‘Never Gonna Give You Up’ is alleen al op Spotify meer dan 140 miljoen keer gestreamd. Andere kneiters zijn ‘Together Forever’ en ‘Whenever You Need Somebody’.

Deel: