Het concert van Rob de Nijs bij Thijssen Vlierden stond eigenlijk in januari gepland, maar aangezien Rob door ziekte geveld was, moest het afgezegd worden. Dat zijn fans geduldig konden wachten tot het volgende concert, bleek wel tijdens zijn optreden op Hemelvaartsdag tijdens Vlierden Kermis. De zaal was tot de nok toe gevuld. De zaal werd opgewarmd door PD the Next, een 15-koppige band die in wisselende samenstelling muziek op maat maken voor elk publiek. Meezingers van gouwe oude tot nummers van nu, ze schudden het zo uit hun mouw. Blazers, gitaar, bas en toetsen ondersteunen de zangers en zangeressen van de band.

De zanger begon zijn muzikale loopbaan in de jaren ‘60. Het grootste succes van Rob ligt in de jaren ‘70, niet alleen als zanger van Nederlandstalige kwaliteitspop maar ook als acteur. Wie van de oudere generatie kent de televisieserie ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen’ niet! Bij elk nummer dat hij vanavond zong, vermeldde hij ook het jaartal dat het een succes was. Nummers zoals o.a. ‘Zondag’, ‘Malle Babbe’, ‘Het werd zomer’ en ‘Zuster Ursula’ bracht hij ten gehore. Het publiek zong dan ook uit volle borst mee.

Met regelmaat gingen de armen in de lucht en de zanger genoot er zichtbaar van. Dat hij al 55 jaar in het muziekvak zit was te horen aan zijn stem, die gerijpt en warm klinkt. Dat hij nog geliefd is bij het publiek, was te zien aan het enthousiasme van de mensen en te horen aan het gejuich. Na afloop spraken de mensen bewondering uit, die Rob zelf jammer genoeg niet zelf kon horen.

PD the Next speelde na het optreden van Rob de Nijs nog verder tot in de late uurtjes. Het publiek danste en zong nog uit volle borst mee.

Foto’s (c) Josanne van der Heijden / Maxazine

Deel: