Rotterdam Unlimited haalt opnieuw een internationale top act naar Rotterdam. Niemand minder dan singer-songwriter en rapper Wyclef Jean betreedt op zaterdag 28 juli het podium op het Hofplein en vormt één van de hoogtepunten van Rotterdam Unlimited. Samen met de minstens zo populaire Rotterdamse formatie Broederliefde zet de organisatie in op een spectaculaire afsluiter van het grootste straatfestival van Europa.

Rotterdam Unlimited vindt dit jaar plaats van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 juli 2018 en biedt als vanouds een bomvol programma met gratis toegankelijke concerten op locaties als het Hofplein, het Stationsplein en het Schouwburgplein. De Zomercarnaval Straatparade vindt traditiegetrouw plaats op de laatste dag van het festival (28 juli).

Claudia Raven, Ducos Productions:
“Rotterdam Unlimited is een van de grootste gratis straatfestivals in de ‘hotste’ stad van Europa: Rotterdam! De eclectische muziekscène, de veel geroemde creatieve gemeenschap en de 178 verschillende culturen zijn de geheime ingrediënten van de ongelooflijk levendige en spannende atmosfeer van Rotterdam, die je ondergaat tijdens Rotterdam Unlimited. Het festival bestaat uit muzikale battles, parades, live muziek, dans en nog veel meer. Uitbundige live-elektronica, soca, hiphop, soul, R&B, drum-‘bass en jungle: nieuwe muziek voor een nieuwe generatie muziekfans. Een bijzondere ervaring die je niet snel zal vergeten!”

Rotterdam Unlimited is uitgegroeid tot het grootste, meest uitbundige en veelkleurige straatfestival van Europa waar vele culturen samenkomen. Het event trekt jaarlijks enorme bezoekersaantallen oplopend tot 750.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het centrum van Rotterdam wordt vijf dagen lang gehuld in exotische sferen, waar het publiek kan genieten van gratis toegankelijke concerten, dansdemo’s, parades, feesten en nog veel meer met culturele diversiteit als feestelijk middelpunt. Met een mix van nationale en internationale topartiesten, de jaarlijks terugkerende, Battle of Drums, de ‘Queen Election’ en als ‘grande finale’ de traditionele en kleurrijke Zomercarnaval Straatparade, trekt Rotterdam Unlimited ieder jaar opnieuw een breed en divers publiek. Rotterdam Unlimited brengt culturen samen, jong en oud, nu en in de toekomst!

Internationale top acts
In het laatste weekeinde van juli pakt Rotterdam Unlimited traditiegetrouw uit met een internationale hoofd act. Dit jaar is dat Wyclef Jean. De Haïtiaans-Amerikaanse rapper, singer-songwriter, muzikant, producer en politicus maakte samen met Lauryn Hill en Pras in de jaren negentig deel uit van de Fugees. Het album ‘The Score’, met de cover ‘Killing Me Softly’, groeide in 1996 uit tot één van de bestverkochte rapalbums aller tijden. Wyclef ging vrij snel solo verder en scoorde met de hitsingles ‘We Trying To Stay Alive’ en ‘Gone Til November’. Samen met Shakira had hij een wereldhit met het nummer ‘Hips Don’t Lie’.

Ook de succesvolle Rotterdamse formatie Broederliefde staan op het programma. De groep van vijf, bestaande uit Emms, Jerr, Sjaf, Edson en Mella, scoorden in 2016 een enorme hit met ‘Jungle’. Met het album Hard Work Pays Off 2 domineren de mannen wekenlang de nummer één positie in de Album Top 100 en weten ze van menig festival een feestje te maken.

Live concerten
Maar er is nog veel meer te zien, zoals bijvoorbeeld optredens van Derya Yıldırım & Grup Şimşek, Da Cruz, K.O.G & The Zongo Brigade en Tabanka. De Turkse zangeres Derya Yıldırım en haar eclectische gezelschap brengen een mix van Anatolische psychedelica, folk en groove. De band Da Cruz, rond de Braziliaanse leadzangeres Mariana Da Cruz, zweept het publiek op met Urban Braziliaanse muziek, waarin Afrobeat, Kaduro, Kwaito en Breakbeat worden afgewisseld.

De 9-koppige band K.O.G & The Zongo Brigade staan vooral bekend om hun aanstekelijke West-Afrikaanse vibes. Zij brengen een bedwelmend brouwsel van Afrobeat, Soul, Funk en Reggae, ook wel ‘Afro Fusion’ genoemd, naar Rotterdam.

En ook Tabanka staat garant voor een optreden met een flinke dosis energie! De Rotterdamse formatie met Kaapverdiaanse roots brengt een eigen, hedendaagse interpretatie van de Funaná, een swingende en energieke muziekstijl van het Kaapverdiaanse eiland Santiago.

Het volledige programma van Rotterdam Unlimited wordt binnenkort bekendgemaakt.

Deel: