Deze maand verscheen het debuutalbum ‘Psychedelic Stranger’ van de psychedelische rockband The Titanium White. De bandleden afkomstig uit het Noord-Hollandse Wervershoof rondden het album af in de legendarische Abbey Road Studio’s te Londen. Afgelopen zaterdagavond was de album release-party in Het Huis Verloren Hoorn en natuurlijk was Maxazine van aanwezig…

In de huidige samenstelling bestaan The Titanium White sinds 2014, met op piano, orgel, bastoetsen en zang Rhythm Haakman, op gitaar/ achtergrondzang Nick Haakman (overigens geen familie) en op drums / achtergrondzang Hjalmar Verdonschot. Ze spelen psychedelische rock in de breedste zin des woords. Liefde en passie voor de psychedelische kant van de rockmuziek uit de sixties en seventies…

Het debuutalbum werd opgenomen in de Legacy Studio te Zwaagdijk onder leiding van producer Joram Pinxteren maar gemasterd door mastering engineer Sean Magee. In 2009 kreeg Magee een Grammy voor zijn bedragen aan de fantastische remastering van alle The Beatles albums. In Magee heeft The Titanium White de juiste man gevonden voor de eind mix. Op ‘Psychedelic Stranger’ staan acht gloednieuwe eigen nummers, die voor ruim veertig minuten muziek zorgen. Geïnspireerd door muziek van Pink Floyd, Cream en The Doors weten zij van deze bands een uitstekende mix te maken, uiteraard met hun eigen muzikale inbreng. Het is dan ook bepaald geen gekopieerd werk van de genoemde bands.

In de nummers op ‘Psychedelic Stranger’ komen ook onderdelen uit jazz, blues en rock naar voren, de beste samenvatting zou zijn hard maar lekker. Voor de opname van hun debuutalbum maakten gebruik van zo’n 25 instrumenten, waaronder gitaren, drums, een piano, een synthesizer, een melatrone en zelfs een kerkorgel. Het album is natuurlijk ook op echt vinyl verkrijgbaar voor de beste luister belevenis, maar ook beschikbaar op Spotify andere bekende platforms als o.a. iTunes en Deezer…

Het gehele album werd live en integraal gespeeld in Het Huis Verloren, een historisch pand in de binnenstad van Hoorn. Voor de gelegenheid ondersteund door een basgitarist, drie blazers en twee zangeressen, welke ook op het album mee speelde. Voor de gelegenheid had de band trouwens hun eigen speciaal bier laten maken, “The Titanium Weizen”, gebrouwen door Brouwerij Klein Duimpje. Het biertje werd natuurlijk ook geschonken tijdens de release-party.

Foto (c) Armand Hoogland

Deel: