De fantastische gelegenheidsband The sexy motherfuckers (vernoemd naar een Prince song) speelt vele grote hits van Prince en natuurlijk ook een aantal goede albumtracks. The Sexy Motherfuckers speelt met een geweldige bezetting onder leiding van Bauke Bakker (o.a. Her Majesty, Bertolf,). Verder in de band: Sheila van der Weerd (The Voice Of Holland), Norman Kapoyos (o.a. Great Minds, Cilvaringz (Wu-Tang), Swinging Mood Orchestra, Wicked Jazz Sounds), Dries Bijlsma (Typhoon) Sebas van Olst (Typhoon), Martin Verdonk (Prince, Lois Lane), David Wildschut, Micha Wink en Len van de Laak. Voorwaar een prima line up waar Bauke wel een geheel van weet te smeden. Zelf heeft Bauke de lastige taak te drummen en te zingen. De zangkwaliteiten van Prince waren dan wel niet bijzonder, zijn creativiteit om goede pakkende songs te schrijven is uitzonderlijk.

Prince speelde zelden een greatest hits setlist en wist elke keer met wat anders te komen en het publiek te verassen. Vaak goed, en soms wat minder. Hits heeft Prince in overvloed en een groot deel kwam daar in de ruim 2 uur durende tribute van voorbij. De set startte met ‘Poplife’ en ‘Dirty mind’. Veel bezoekers waren gekleed in Prince-kledij en de mooiste hiervan was wel het jasje dat Prince droeg in ‘Around the world in a day’, met blauwe lucht en witte wolken.

Drie nummers staken er met kop en schouders boven uit. ‘Controversy’, ‘Let’s go crazy’ en ‘Get off’. Muzikaal klonk het als een klok: Heerlijk funky en dansbaar werden de nummers gebracht. Sandra mocht zich uitleven op ‘I feel for you’ van Chaka Kahn wat door Prince werd geschreven. Prince kon hoog zingen zodat Sandra ook de leadvocals zong in het nummer ‘I wanna be your lover’. De show was tot in de puntjes verzorgd met fraaie visuals op het grote achtergrondscherm.

‘Purple rain’ kwam natuurlijk voorbij, maar de show werd net zoals vorig jaar afgesloten met ‘Nothing compares to u’; Het beste eerbetoon aan Prince, die uniek was en leefde voor de muziek. Een heerlijke avond in Hedon, maar na afloop bekroop wel het gevoel: Een schitterende show, maar Prince heeft zo veel andere nummers gemaakt. Deze show was bijna een exacte kopie van het eerbetoon een jaar geleden. Voor herhaling vatbaar, maar wel met wat meer andere parels erin.

Foto’s (c) Rene Obdeijn

Deel: