In Utrecht vond afgelopen woensdagavond een spetterend concert plaats van niemand minder dan Laurence Jones. In Tivoli De Helling was het programma al weken bekend en de support act van de avond was de Nijmeegse band The Living Room Heroes, die op 1 april hun tweede album ‘Welcome to the circus‘ in een vol Doornroosje presenteerden.

In De Helling heerste een soort van ‘huiskamer’ sfeer, die gemoedelijk en gastvrij was. Als support-act stond zoals gezegd de Southern soul & rockband The Living Room Heroes geprogrammeerd. Het werd al snel duidelijk dat deze band een groter podium verdient en met nummers van hun album ‘Welcome to the circus’, dat eerder met een 8 gewaardeerd werd door bij Maxazine, bracht de band het Utrechtse publiek terug naar New Orleans, meeslepend, energiek en melancholisch.

Met nummers als ‘Heading back home’, ‘Better days’ en zeker de huidige single ‘Stop that Bronco’, liet de band zien helemaal klaar te zijn voor het grotere werk. Eerder al in Doornroosje in Nijmegen, maar nu ook in Tivoli De Helling bleek de band klaar voor de grote zalen en festivals.

Rond half tien was het tijd voor het hoofdprogramma, Laurence Jones and band. Laurence is reeds geen onbekende meer in de bluesrock scene, gezien het volgestroomde Tivoli De Helling. Het publiek bestond uie zowel jong als oud en beleefde een zeer speciale avond. Een muzikale avond vol verrassingen werd het. Zo speelde Laurence Jones een aantal nummers van zijn nieuwe album ‘The Truth‘, maar ook een schitterende medley van zijn idool en grote voorbeeld Jimi Hendrix. Met nummers als ‘Keep me up at night’, ‘Take me’ en het weergaloze ‘I will’ bracht Laurence de zaal in extase.

Met een ode aan een pas verloren vriend, ‘Thinking about tomorrow’ sloot Laurence met zijn band een perfecte avond in Tivoli De Helling af. Een avond waar Laurence Jones zich gewoon tussen het publiek begaf en een fan een stukje overvalste liet meespelen op zijn gitaar. Keer op keer bedankte Laurence het publiek voor het warme onthaal in Nederland en beloofde op een spoedig weerzien. Dat is waar het publiek dan ook op mag hopen, aangezien het een avond was, die meer bracht dan waar menig fan op kon hopen.

Foto’s (c) John Verhagen

Deel: