De Haarlemse band Chef’ Special stond op zaterdag 17 maart in Poppodium 013 te Tilburg. Het vijftal wist de gehele zaal op zijn kop te zetten.

Het publiek werd natuurlijk eerst opgewarmd met een voorprogramma. Singer-songwriter David Benjamin had de eer om het publiek alvast in de stemming te brengen. Dit deed hij met zijn catchy popnummers. Hij wist zelfs één fan goed in te pakken door haar een serenade te brengen! Deze serenade, ter plekke geschreven, ging over het favoriete huisdier van Lisa (een meisje in het publiek). Nadat David zijn grootste hit ‘Crazy’ had gezongen maakte het publiek zich klaar voor Chef’Special.

David Benjamin Stipt 9 uur ’s avonds verschenen er gave visuals op het scherm en een minuut later stond de band op het podium. Ze trapten af met het nummer ‘Because I love you’. Vooral de die-hard fans konden dit nummer meezingen, aan de achterkant van de zaal bleef het wat stiller. Gelukkig kreeg frontman Joshua Nolet ook het achterste deel van de zaal mee toen hij ‘Try Again’ zong. Alle grote hits zoals ‘Amigo’ en ‘Into The Future’ kwamen voorbij, maar ook minder bekende nummers werden gezongen.

De mensen met een iets minder goede conditie konden even uitrusten van al het dansen; op ongeveer de helft van het concert zong de band een paar akoestische nummers. Joshua zong onder begeleiding van zijn band de nummers ‘Free’, ‘Birds’ en de nieuwste single ‘Nicotine’. De zaklampen gingen de lucht in en het hele publiek genoot in stilte van de muziek.

Het concert werd energiek afgesloten. Alle remmen gingen los en iedereen danste totdat zij erbij neer vielen. Joshua vertelde dat hij ontzettend trots was op het publiek en dat hij een band voelde. Die band werd nog een beetje sterker toen Chef’Special aan zijn laatste nummer was toegekomen; Little Amigo.

De zaal stroomde langzaam leeg, het was echt over met de pret. Maar, suprise, Joshua maakte ook nog wat tijd om achter het merchkraampje foto’s te maken met fans.

Foto’s (c) Marjolein Tap

Deel: