Bloc Party komt op maandag 15 oktober naar AFAS Live. De indierockband uit London speelt het veelgeprezen debuutalbum ‘Silent Alarm‘ integraal tijdens de show, gevolgd door hits van hun andere platen. Het optreden is onderdeel van een exclusieve reeks van slechts zes Europese shows waarbij Bloc Party ‘Silent Alarm’ in zijn geheel speelt.

Het debuutalbum ‘Silent Alarm’ van Bloc Party is inmiddels een klassieker te noemen, met hits als ‘Banquet’ en ‘Helicopter’ die in de geheugens van velen staan gegrift. De in 2005 uitgekomen plaat bereikte de multi-platinum status. Tegenwoordig wordt ‘Silent Alarm’ beschouwd als een van de belangrijkste albums van de jaren nul, met een enorme invloed op andere bands. Samen met bands als Interpol, Franz Ferdinand, Maximo Park en The Libertines geldt Bloc Party als aanjager van de postpunkrevival in die jaren.

‘Silent Alarm’ integraal

Het optreden in AFAS Live is onderdeel van een exclusieve reeks van zes Europese shows waarbij Bloc Party hun debuutalbum van A tot Z speelt. Naast alle nummers van ‘Silent Alarm’ speelt de band rond frontman Kele Okereke de hits van hun vier andere albums tijdens het concert. In 2016 kwam het laatste werk ‘Hymns’ uit, waarop Bloc Party zich liet beïnvloeden door elektronische muziek. De vorige Nederlandse clubshow van Bloc Party vond in 2015 plaats in Paradiso en verkocht toen razendsnel uit. Een jaar later speelde de band op het festival Best Kept Secret.

Deel: