Ronnie Flex is hot! Als afsluiter van zijn nu al buitengewoon succesvolle jaar, sluit Ronnie Flex zondag 16 december samen met zijn band Deuxperience af met een eigen show in AFAS Live. Na een uitverkochte tournee, met onder meer twee keer Paradiso, is de AFAS Live de volgende stap.

Zelf kijkt Ronnie Flex enorm uit naar de avond in AFAS Live. “Vorig jaar stond ik voor het eerst met Deuxperience in kleine popzalen. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel plezier kon hebben in mijn shows als dat ik met deze band heb. We hebben echt iets weten neer te zetten waar ik trots op ben. Dit jaar resulteerde dat in een uitverkochte tour in grote zalen. Dat ik nu een jaar later een show kan aankondigen van dit kaliber is wel echt een droom die uitkomt.”

Samen met Deuxperience tourt hij sinds vorig jaar door Nederland. Shows op alle grote festivals waaronder Pinkpop en Lowlands ontvingen lovende recensies. In het najaar van 2017 ging de Rémi-tour van start. Hier zien we een hele andere kant van Ronnie Flex. Met zijn eigen instrument ‘autotune’ en ondersteund door een fenomenale 9-koppige band komen zijn Caribische roots meer naar de voorgrond, en is stilstaan geen optie. Of zoals hij zelf zegt: “Uiteindelijk wil ik gewoon een salsa-zanger zijn. Ik wil dat iedereen al gaat dansen zodra ik het podium op kom”.

Plasschaert, bekend onder zijn artiestennaam Ronnie Flex, is bekend van multi-platina hits als ‘Energie’, ‘Drank & Drugs’, ‘Blijf bij mij’ en ‘Come again’. Zijn tweede album ‘Rémi’ (uit 2017) werd beloond met een Edison Award voor ‘Beste Album’ en ‘Beste Hiphop’. In het juryrapport van deze meest prestigieuze muziekprijs van Nederland werd ‘Rémi’ een modern meesterwerk genoemd. In 2018 brak Ronnie Flex zelfs het record van meest gestreamde track binnen één dag in Nederland (650.000+ keer) met het nummer ‘Fan’.

Deel: