Elvis Costello treedt op donderdag 5 juli op in de tuin van Paleis Soestdijk in Baarn. Met zijn band The Imposters opent hij de derde editie van Royal Park Live. De voorverkoop voor het concert start op maandag 5 februari via de website van Royal Park Live.

Elvis Costello is een ware alleskunner. De Brit van Ierse afkomst is een geweldig zanger, begenadigd liedjesschrijver en een allround entertainer. Zijn liveshows zijn wervelend, uitbundig met bijzonder intieme momenten, maar vooral beklijvend. Declan Patrick Aloysius MacManus, de naam die in het paspoort van Costello staat, begon zijn carrière nog als rebelse punker, maar groeide in de loop der tijd uit tot een van de beste schrijvers en performers van stevige of juist breekbare popnummers. Zo bracht hij 32 albums uit, scoorde hij met ‘I Want You’, ‘Oliver’s Army’, ‘(I don’t want to go to) Chelsea’ en ‘She’ flink in de hitlijsten, werkte hij samen met groten der aarde als Burt Bacharach en Paul McCartney en speelde hij diverse festivals, zoals Torhout Werchter en North Sea Jazz, plat.

Elvis Costello is it jaar één van de 4 artiesten die op het festival zal optreden. Op vrijdag 6 juli zullen de Beatles coverband The Analogues optreden in de tuin van Paleis Soestdijk. Ook daarvoor start maandag 5 februari de voorverkoop. Een dag later op zaterdag 7 juli zal Sting optreden op het festival. Zijn concert is al uitverkocht. Op de laatste dag, op zondag 8 juli, zal Jack Johnson met een concert het festival afsluiten. Royal Park Live wordt sinds 2016 in de tuin van Paleis Soestdijk georganiseerd.

Deel: