Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. Recensenten, redacteuren en fotografen geven in een persoonlijke lijst hun muzikale kijk op 2017. Bekijk hieronder het de eindejaarslijst 2017 van recensent Samantha Hol.

Het jaar is wederom voorbij gevlogen en dan moet je toch even goed graven om te achterhalen wat je nou allemaal hebt uitgevreten. Zo besloot ik in ene om een tweede tatoeage te nemen, en ja de derde is aan het knagen. Besloot ik om in ene op vakantie te gaan naar Ierland. Dublin en vooral Galway is een stad waar iedere muziekliefhebber geweest moet zijn, met op iedere hoek van shopstreet een busker. En besloot ik om naar een festival in Londen te gaan, omdat Green Day hier toch echt uitverkocht was. Het zal dan ook niet verbazen dat deze band op nummer 1 staat, maar laten we voor het lijstje der lijstjes nou toch maar het hele lijstje afgaan.

5. Ed Sheeran
Normaal gesproken zou deze artiest veel hoger eindigen, ware het niet dat ik daar was met mijn ex. Grootste fout die je kan maken om mee te gaan naar iemand die veel liefdesliedjes op zijn repertoire heeft staan.

4. Will and the People
Mijn favoriete Britse bandje. Als je een feestje wilt zit je goed bij deze heren. Dit keer een unplugged sessie, zonder trompet maar wel met een Jamie die het verdomde goed na kan doen.

3. Ewert and the Two Dragons
Een heerlijk Indie bandje uit Estland. Met hun melodramatische teksten maar vrolijke deuntjes vertellen ze hele verhalen. Bitterzoet stond dan ook volledig vol, met maar 1 gek die vol aan het meedrummen was.

2. The Living End
Een Australische punkrock band die je meesleept door gebruik te maken van een contrabas, want ja balanceren op een elektrische is niet mogelijk. En als je dan in de pit belandt dan is het enige wat je kan doen meespringen.

1. Green Day
Green Day tijdens British Summer Time in Londen, welke speciaal voor deze concertreeks verscheidene bands heeft uitgenodigd die invloed op hen hebben gehad. O.a. Rancid, the Hives en The Living End waren hier te vinden. De show werd gestart met Bohemian Rhapsody van Queen, als je daar de tekst niet van kent dan klopt er iets niet. Het gebeurde dan ook dat 60.000 man als 1 volmondig meezong, wat een sfeer, die verbondenheid, voor even is alles perfect. En dat kunnen we ook over het concert zeggen, helaas was de hele dag de muziek wat zacht, maar had het voor geen goud willen missen.

Deel: