Symfo Classics is inmiddels een begrip onder de Symphonic Rock liefhebbers. Na een reeks concerten en een reprisetour brengen ze nu hun nieuwe programma ‘Sound and Senses’ waarmee ze met hun Sound de Senses willen prikkelen waardoor het publiek de muziek ook gaat voelen. Een maar liefst 2,5 uur durend spektakel met topvocalisten Edward Reekers, Cindy Oudshoorn (beiden ex-Kayak) en Martin van der Starre (o.a. ‘Woodstock the Story’). Aangevuld met een geweldige band onder leiding van Joost Vergoossen (ex-Kayak en tweevoudig ‘Beste Gitarist van de Benelux’). Samen staan zij garant voor een avond vol hoogtepunten met fantastisch uitgevoerde symfonische wereldhits.

Op de setlist staat een scala aan klassieke hits die een breed publiek aanspreken. Zo passeerden vanavond ‘Firth of Fifth’ (Genesis), ‘Kayleigh’ (Marillion), ‘School’ (Supertramp), ‘A Whiter Shade of Pale’ (Procol Harum) en ‘Mr. Blue Sky’ (Electric Light Orchestra) de revue. Maar ook met de, bij het grotere publiek, wat minder bekende nummers werd grote indruk gemaakt. Zo bracht Martin van der Starre een eerbetoon aan de dit jaar overleden John Wetton, zanger van o.a. Asia en Roxy Music. Dat deed hij met een prachtige vertolking van ‘Battle Lines’. Cindy Oudshoorn ontroerde met haar indrukwekkende uitvoering van het meer recente nummer ‘My Immortal’ (Evanescence). Het laatste nummer voor de pauze, ‘Home of the Brave’ (Toto), werd met zoveel overgave gespeeld alsof het de finale was.

Na de pauze pakte de band uit met ‘Shine on you Crazy Diamond’ (Pink Floyd), bracht Edward Reekers met veel gevoel ‘Leningrad’ (Billy Joel) ten gehore en werd op verzoek van de die hard fans, net als vorig jaar, een geweldige vertolking van ‘Divergence’ gespeeld. Hierin was een glanzende hoofdrol weggelegd voor Hubert Heeringa. Tijdens dit nummer ging hij met een saxofoonspel van wereldklasse de rechtstreekse strijd aan met topgitarist Joost Vergoossen. Laatstgenoemde maakte zijn titel ‘Beste gitarist van de Benelux’ gedurende de hele avond meer dan waar met zijn geniale solo’s.

Het plezier spatte van het podium af en stak het publiek aan. Met ‘Blinded by the Light’ (Manfred Mann) zong het publiek uit volle borst mee. Vervolgens lieten Cindy Oudshoorn en Edward Reekers het publiek met ‘Starlight Dancer’ terug lieten reizen naar hun Kayak tijd. Tijdens de toegiften ‘Land of Confusion’ (Genesis) en ‘The Show must go on’ (Queen) ging nog één keer het dak eraf.

Deze goed op elkaar ingespeelde rasmuzikanten zijn erin geslaagd om hun passie over te brengen. Het geweldige licht en geluid maken deze unieke live-ervaring compleet. Kortom, een superband met een supershow die ook in de grootste concertzalen van Nederland niet zou misstaan. Laten we echter hopen dat we nog lang van ze mogen genieten in de kleinere, intiemere zalen.

Foto’s (c) Kevin Knipping / Maxazine

Deel: