De Amerikaanse singer-songwriter Josh Rouse speelt op zondag 22 april 2018 in Paradiso Noord. Josh Rouse heeft een veelzijdig muzikaal oeuvre. In 1998 maakt Rouse zijn debuut met het bejubelde album ‘Dressed Up Like Nebraska’. De echte doorbraak volgde vijf jaar later met het meesterwerk ‘1972’. Een stijlbreuk met eerder werk: Waar Josh Rouse eerder voornamelijk als rootsmuzikant bekend staat, kiest hij op ‘1972’ voor radiovriendelijke, klassiek Amerikaanse singer-songwritermuziek. Hiermee had Rouse in 2006 een indie folk hit te pakken met ‘Quiet Town’.

Live speelt Rouse liedjes vanuit zijn gehele genre. Soms speelt hij solo, soms met band en soms in bijzondere samenstelling. Het mooie is dat dat nooit helemaal duidelijk is voordat een tour begint, maar dat iedereen altijd geroerd van zijn concerten geniet.

Deel: