De muziek is hem met de paplepel ingegoten. Zijn Braziliaanse waren rondreizende muzikanten. Joel DaSilva is geboren en opgegroeid in Chicago en woont tegenwoordig in Fort Lauderdale, Florida. Na twee eerdere albums onder de naam Joel DaSilva & the Midnight Howl is nu onder uitsluitend zijn eigen naam “Everywhere From Here” verschenen.

Op de cd, die in totaal een (te) korte 35 minuten duurt, staan tien nummers, waarvan er acht door DaSilva zijn geschreven of meegeschreven. Zanger/gitarist DaSilva wordt begeleid door Robert Cleary (bas), Chris Peet (drums), John Calzavara (pedalsteel), Alejandro Sanched (accordeon), Rick Rico Geragi (percussie), Tom Regis (toetsen) en Natasha Watkins (achtergrondzang). Muzikaal gezien zit het album in de Chicagoblues, hoewel DaSilva niet bang is voor uitstapjes naar bv. de Deltablues en de soul. Het resultaat is een mooi gevarieerd aanbod aan muziek. De band zorgt voor een prima begeleiding en DaSilva heeft een prettig, vol stemgeluid en hij is een prima gitarist en liedjesschrijver. Favoriete nummers zijn “Time Heals All Wounds”, waarin de invloed van B.B. King duidelijk naar voren komt, en het dreigende “Down In The Delta”. (Track Of Life Music) (7/10)

Deel: