Op vrijdag 9 februari verschijnt ‘Always Ascending’, het nieuwe album van Franz Ferdinand. Een krachtig, sonisch experiment vol frisse ideeën, waarop de band als herboren klinkt. De gelijknamige eerste single ‘Always Ascending’ is nu online beschikbaar en de band komt in maart voor shows naar Nederland.

Vergeet alles wat je van Franz Ferdinand gehoord hebt: de wilde op dit album klinken zoals je ze nog nooit eerder hoorde. En dat is gelukt! ‘Always Ascending’ werd met behulp van producer Philippe Zdar (Cassius, Phoenix, The Beastie Boys) opgenomen in de RAK Studios in Londen en Motorbass in Parijs. Uitbundig en euforisch zijn de kenmerken in het nieuwe geluid van de band, wat door zanger Alex Kapranos omschreven wordt als ‘futuristisch en naturalistisch’. “Here it is. Stick it on. Think ‘What the fuck is that… I love it!”

“Philippe is iemand waarmee we al heel lang wilde samenwerken, en het was fantastisch om dat op het nieuwe album te kunnen doen”, aldus Alex. “Hij begrijpt wat essentieel is in de emotie om een song te schrijven en de emotie die je aangrijpt wanneer je deze uiteindelijk hoort. Alles begint daar: de sound, de uitvoering, het tempo, de arrangementen… alles!”

‘Always Ascending’ is nu beschikbaar als pre-order en zal verschijnen als CD, vinyl en limited edition cassette. De single ‘Always Ascending’ is nu digitaal verkrijgbaar. In maart is de band te zien in Nederland: op 3 maart in Tivoli Vredenburg (Utrecht) en op 4 maart in Oosterpoort (Groningen).

Deel: