Na inmiddels al meer dan een jaar over de globe getourd te hebben, doen de mannen van Primal Fear voor hun enige concert in Nederland De Groene Engel aan. Direct na Moskou de metropool Oss. Primal Fear 20th Anniversary Tour dat is de officiële benaming van hun wereldwijde rondreis.

Matt Sinner (basist en zanger) en Ralf Scheepens (zanger) startten met de band in 1997. Na een contract te hebben getekend met JVC records begon het allemaal in Japan. Daarna wat verschillende wisselingen van platenmaatschappijen en zelfs in 2007 een samenwerking met Simone Simons van Epica voor het album ‘New Religion‘.

Nu, weer 10 jaar later, dus in Oss. Het publiek kwam voor Primal Fear en voor vette Metal. ‘The Sign of the Horns’ was overal. Ralf bracht het publiek waar het wilde zijn: in extase van een van de gevestigdste Metal bands in Europa. Duitse grundlichkeit ook in het geluid van deze band.

Hun laatste werk, gereleast in juni, kreeg tijdens de set vanzelfsprekend alle aandacht. Nummers als ‘Countdown in Insanity’, ‘The End is Near’ en natuurlijk een zo vol overgave gebracht ‘In Metal we Trust’ en ‘Metal is Forever’. De Osse metalheads genoten met volle teugen en hopelijk is dit na Avatarium, twee weken geleden, een mooie start van Groene Engel Heavy. Oss is ogenschijnlijk klaar voor Metal. Binnenkort het vervolg met The Charm, The Fury.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: