‘For Real.’ is het tweede album van het Amsterdamse Secret Rendezvous. De kern van deze groep bestaat uit singer/songwriter Sietske Morsch en gitarist/producer Remi Lauw. Het duo begon zes en een half jaar geleden met een eclectische mix van pop, rock, soul, hiphop en electro. Ondanks de hoge kwaliteit van hun debuut ‘Paint The Town Red’ uit 2011, twee fantastische ep’s, de internationale erkenning van grote acts als Coldplay en Pharrell Williams en een 3FM Serious Talent Award blijven deze muzikanten toch nog onder de radar steken. ‘For Real.’ zou daar naar weleens verandering in kunnen brengen. Het album heeft een toegankelijker karakter dan de voorganger. Muzikaal laat Secret Rendezvous elektronische funk, R&B en pop uit de jaren 80 en 90 herleven met hier en daar een rauw randje. Tekstueel vormen de ups en downs in het leven en de liefde de rode draad in de songs.

De loungy opener ‘Serotonin’ pakt meteen de aandacht met Morsch’ warme heldere stem en zet je op scherp als in de laatste halve minuut plots een moddervette synth en de gierende gitaar van Lauw z’n intrede doen. Het voortreffelijke ‘Homie. Lover. Friend.’ had zo in een bekende Amerikaanse hitfabriek geproduceerd kunnen zijn. Ook het hitgevoelige ‘Don’t Look At Me That Way’ swingt en bevat aanstekelijke koortjes. Het sjokkende ‘What About Us’ bevat muzikaal hints naar de Prince klassieker ‘Darling Nikki’. De purperen engel lijkt ook zijn kop op te steken in ‘Never Out Of Fashion’, een kruising tussen hits van ‘Chaka Khan’ en ‘Janet Jackson’. Madonna knikt instemmend mee in ‘U Send Me Flying’ en ‘Better Then She Can’. Ingetogen momenten vinden plaats in het intense ‘Till The End Of Time’ en het prachtige ‘Do U Remember’ dat Morsch schreef voor haar broer.

Deze door Morsch en Lauw zelf geschreven, geproduceerde en gemixte plaat nam vier jaar tijd in beslag. Het resultaat is een fraai stukje muzikaal vakmanschap van eigen bodem. Alle nummers steken van begin tot eind briljant in elkaar. De songs hebben een wat poppier en daardoor herkenbaarder geluid dan op het debuutalbum, terwijl Morsch en Lauw toch hun integriteit behouden door een eigenwijs stukje indie toe te voegen aan het geluid. Secret Rendezvous maakt met ‘For Real.’ grote kans een nieuwe groep fans aan te boren. Een van de heerlijkste releases dit jaar. (8/10) (Sonic Galore Records)

Deel: