Wat is een jazzclub zonder zijn eigen sessie? Zonder een muzikale speeltuin waar je wereldberoemde muzikanten, lokaal talent en alles daartussenin aantreft, zowel op als voor het podium? Precies. Enter BIRD sessions, BIRDs wekelijkse jazz-hangout.

Wooensdag 4 oktober: Quantum Trio
Met een ongepolijste saxofoon, kalmerende piano en hypnotiserende drums schept het Quantum Trio een kleurrijk palet dat doordrenkt is van invloeden uit de klassieke muziek, jazz, avantgarde, maar ook pop. Denk aan intense ballads, jazzy punk en blije composities over chocola… Line-up: Michał Jan Ciesielski (tenor- & altsaxofoon), Kamil Zawiślak (piano) en Luis Mora Matus (drums).

Wooensdag 11 oktober: The LAHO Group
LAHO staat voor Los Angeles en Holland en is een uitstekende samenvatting van de carrière van geestelijk vader Kevin van den Elzen. Deze Nederlandse drummer behaalde zijn master aan de Thornton School of Music in L.A. waar hij Thelonious Monk-semifinalist Mike Lebrun ontmoette. Samen met Max Kraus en Adam Hersh maken ze muziek waarbij de nadruk ligt op lyriek en melodie. Line-up: Kevin van den Elzen (drums), Mike Lebrun (saxofoon), Adam Hersh (piano) en Max Kraus (bas).

Woensdag 18 oktober: IKODO
Deze gloednieuwe groep vormde zich afgelopen zomer op het Conservatorium van Amsterdam. Ze spelen uitsluitend eigen composities die je als moderne jazz zou kunnen bestempelen. Met de wortels in de jazztraditie zoeken ze een eigentijds geluid op, met hippe grooves, veel improvisatie en interactie. Line-up: Gijs Idema (gitaar), Mo van der Does (altsaxofoon), William Barrett (contrabas) en Tim Hennekes (drums).

Woensdag 25 oktober: Lilian Vieira Grupo
Vanavond wordt de sessie geopend door Lilian Vieira die samen met haar Grupo nieuwe songs van haar theatertour Samba Fever laat horen. Zangeres en songwriter Lilian Vieira ken je van brazilelectroformatie Zuco103 waarmee ze al jaren de wereld over toert. Daarnaast heeft ze haar eigen Grupo waarmee ze twee albums uitbracht. In 2018 kan je een nieuwe cd van Lilian Vieira Grupo verwachten: Samba Fever! Line-up: Lilian Vieira (lead vocals), Wiboud Burkens (keys), Marijn van der Linden (cavaquinho & gitaar), Udo Demandt (drums) en Breno Viricimo (bas).

Wanneer: iedere woensdag
Aanvang: 22.00 uur
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: gratis

Deel: