Op zondag 25 maart komt de Amerikaanse rockband naar Amsterdam met de ‘Synthesis Live with Orchestra Tour’. De tournee staat in het teken van het nieuw te verschijnen album ‘Synthesis’. Net als op het nieuwe album speelt Evanescence de tournee live met een volledig orkest. Een primeur voor de band en fans. De voorverkoop voor het concert in AFAS Live start aanstaande vrijdag 22 september om 10.00 uur via Ticketmaster.

Dit najaar komt Evanescence met hun vierde studioalbum genaamd ‘Synthesis’. Frontvrouw Amy Lee beschrijft het album als een project ontstaan uit passie. Voor het album zijn de meest geliefde nummers van de band opnieuw gearrangeerd en opgenomen met een volledig orkest. Onder de stevige drums en zware gitaren gaan prachtige orkestrale arrangementen schuil die dankzij de mooie stem en het virtuoze pianospel van Amy Lee prachtig tot hun recht komen. Naast bekend werk staan er ook twee nieuwe nummers op het album. Net als op het album zal de band ook live met een volledig orkest spelen. Het is de eerste keer dat de band op tournee gaat met een orkest.

Zangeres Amy Lee zegt over deze bijzonder tour: “This will be our first time touring with orchestra and I’m so excited to perform this way – really focus on the vocals, and the emotion and the story we’ve built over the years”.

In 2003 brak Evanescence door met hun debuutalbum ‘Fallen’ waarop Gothic-Metal en Nu-Metal op een meesterlijke wijze met elkaar werd gecombineerd. In dat jaar scoorde de band ook hun eerste en grootste hits met ‘Bring Me to Life’ en ‘My Immortal’. In de loop der jaren volgden succesvolle albums elkaar op, won de band twee GRAMMY Awards en toeren ze al jaren de hele wereld over.

Deel: