Een album uitbrengen waarvan je weet dat hij het commercieel waarschijnlijk niet goed gaan doen is niet iedere artiest gegeven. Maar als je jaarlijkse inkomen geschat wordt op $ 34,5 miljoen kun je je zo’n project wél veroorloven. En dat is wat Toby Keith dan ook doet. Met zijn ‘The Bus Songs’ released Toby Keith een combinatie van nieuwe en oudere songs.

De titel van het album refereert naar de nachtelijke opname sessies in Keith’s tourbus. Door de, soms wat grove, teksten is het album voornamelijk gericht op de volwassen fans van Keith en zal daarom ook niet snel opgepakt worden door de mainstream radiostations. Het album bevat nieuwe als songs, ‘Shitty Golfer’, ‘The Size I Wear’ en ‘Rum Is The Reason’. Oudere nummers als ‘Runnin’ Block’, ‘Hell No’, ‘The Critic’ en ‘Ballad of Balad’ zijn met een frisse blik opnieuw opgenomen. Daarnaast zijn er twee live opnames te horen van ‘Weed With Willie’ en ‘Get Out Of My Car’.

Een echte serieuze plaat is het dus niet, maar als je naar de teksten luistert zul je horen dat het plezier, de humor en de zelfspot van de plaat af knalt. Ideaal als achtergrond muziekje tijdens een roadtrip met vrienden of een avond waar de alcohol rijkelijk vloeit.

‘The Bus Songs’ is het negentiendee studio album van Toby Keith en verschijnt op 8 september 2017.

(Show Dog Nashville) (7/10)

Deel: