Voor de derde keer werd er dit jaar de Grote Kick Off georganiseerd door het Burgerweeshuis in Deventer. De Grote Kick Off is bedoelt als start van het nieuwe studiejaar en het nieuwe culturele seizoen. Als locatie wordt al drie jaar het Grote Kerkplein gebruikt, direct naast de Lebuïnuskerk. Op donderdag (31 augustus) traden hier Jeangu Macrooy en Chef’s Special op. Op vrijdag was het de beurt aan Tricklebolt en Golden Earring. Waren er vooral studenten aanwezig op de donderdagavond, op de vrijdagavond waren er vooral wat oudere jongeren aanwezig. Hier en daar zie je een t-shirt van The Golden Earring.

Tricklebolt

De Sallandse formatie Tricklebolt werd in 2014 opgericht en veroverde al snel Overijssel en langzaam aan komt daar de rest van Nederland achteraan. Hun nieuwe single ‘I’ll Drive’ wordt dan ook veel gedraaid. Dit najaar zal het eerste volledige album van de band verschijnen. Voor de band was het bijna het laatste optreden van het festivalseizoen, waarin ze veel hebben gespeeld. Maar van enige vermoeidheid bij de band is er niks te merken tijdens hun optreden in Deventer. Op het programma stond dat ze om kwart over acht zouden beginnen, maar om precies acht uur liep de band het podium al op. Hierdoor krijgt de band dan ook meer tijd om te spelen. Het publiek kwam intussen langzaam binnen en genoot duidelijk van het optreden. De band speelde in een uur tijd nummers als ‘River’, ‘White Women’ en ‘Sex’. Ook speelden ze ‘The Life I Live’ van Q65.

Golden Earring

Iets voor half tien kwam de grootste Nederlandse rockband het podium op. Het plein stond intussen helemaal vol en de vier mannen kregen dan ook een warm welkom. Zonder enige introductie, want dat hebben ze allang niet meer nodig, begon de band met spelen. Geen gezeur, meteen vol gas. Tijdens de eerste twee nummers werden meerdere fans door de band herkend en begroet. Ongetwijfeld hebben ze al tientallen keren in Deventer en omgeving gespeeld en kennen ze intussen hun publiek goed. En dat is leuk om te zien.

Na twee nummers nam Barry Hay het woord: “Toen ik vanmiddag hier naartoe kwam met de trein, zag ik net voor Deventer het prachtige stadsgezicht. Terwijl de trein over de brug rijd kan je de stad zo mooi zien. Het weer is ook nog geweldig. Echt, als het elke dag zo mooi weer zou zijn in Deventer ging ik hier wonen. Jullie hebben het echt goed voor mekaar hier.” De band speelde uiteindelijk, inclusief toegift, een prachtige show van ander half uur. Mooi was vooral om te zien dat de Golden Earring, die al vanaf 1970 bij elkaar is, nog steeds zo vol lol in hun optredens hebben.  Het publiek genoot afgelopen vrijdag nog het meest. ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en vele anderen werden dan ook luidkeels meegezongen.

Wat echter een beetje jammer was was dat het geluid erg hard stond. Nu is dat tegenwoordig wel normaal, maar nu was het echt veel te hard. Hierdoor was het geluid op het terrein niet helemaal perfect. Iets verder van het terrein af was het geluid dan weer wel goed. Dit was dan ook het enige minpunt tijdens beide, erg goede, optredens.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: